tisdag, februari 11, 2014

Ett nattduksbord nästan gratis

Det här målandet som jag har skrivit att jag gjort lite nu och då den senaste tiden har äntligen blivit klart. Jag har gjort ett nattduksbord.
Idén fick jag för jättejättelänge sen när jag och A höll på och röjde hemma, stoppade undan saker som inte används och så vidare. Då snubblade jag över A:s gamla virveltrumma som stått med trasigt skinn och samlat damm i flera år. Jag tyckte att formen och utseendet var tilltalande och tänkte att man ju måste kunna använda den till något annat än att den ska stå och skämmas i ett hörn med trasigt skinn.
Jag frågade A om det finns ben, eller ställningar eller vad det nu heter, som gör att trumman står helt plant. De brukar ju annars luta en aning för att trummisen ska ha lättare att slå.

Och A sa att det borde finnas och hörde med S som är trummis. Så fick vi ett ben av honom som bara låg och skräpade.
Via Facebook frågade jag hur jag kunde få tag i en liten bit mdf, utan att behöva köpa en stor jävla bit på byggvaruhusen, och min kollega sa ”jag har, hur mycket vill du ha?” A sågade sedan till den och filade ner kanterna för att den skulle kunna gå att lägga ner i trumman och hållas på plats och nu har jag målat mdf:en. Vit- och svartrutig.
Och här är det färdiga resultatet. Kostnad: En liten burk svart färg, plus lite vit färg som jag hade sedan innan.
Är grymt nöjd med resultatet om jag får säga det själv. Det blev precis exakt så himla bra, annorlunda och snyggt som jag föreställde mig när jag kom på idén.

2 kommentarer:

Jojjo sa...

Jag älskar det!

Matilda sa...

Jag med!