tisdag, april 07, 2009

JAG HATAR ATT DAMMSUGA (ja det krävs stora bokstäver)

Jag är en pedant som bor i en slarvers kropp. Det går inte riktigt ihop. Om man inte har massor med pengar och kan anlita en städfirma som gör allt jobb åt en. Eller en ganska fet slant att köpa en robotdammsugare för. (Har till och med föreslagit till pojkvännen att vi borde gifta oss så vi kan få en sådan i bröllopspresent. Fast då tänkte jag ju inte på att själva bröllopet skulle kosta bra mycket mer än det dubbla.)

I går tog jag ut alla äckliga mattor och piskade dem. Det tog typ en halvtimme eftersom de var så vidriga. Och i dag var det tänkt att jag skulle ta tag i dammsugandet. Men det går inte.
Vi bor på 60 kvadratmeter. Det är inte så mycket. Men det känns som att bestiga ett berg och sedan tvingas gå ner och uppför samma berg 100 gånger. Så illa är det.

Så i stället för att köra 20 minuter effektiv noggrann dammsugning i hela lägenheten tar det typ fyra timmar att få det gjort. Detta eftersom jag först tar fram dammsugaren – tar en paus. Dammsuger lite i badrummet – tar en paus. Bloggar lite. Dammsuger halva köket – tar en paus. Och så vidare. Jag gör inte pinan kortare direkt.

Kan inte någon annan stackars jävel komma hem och dammsuga skiten åt mig. Snälla snälla.

4 kommentarer:

Sofie sa...

Haha, det där låter som mig. Jag hatar också att dammsuga, men pedanten i mig tar över och tvingar mig att göra det ändå.
Hade också tänkt dammsuga idag, får se om det blir gjort eller hur lång tid det tar :P

Madde sa...

Börjar bli så van att dammsuga att det går av bara farten sen vi skaffa en hund till så har det blivit lite av ett måste att dammsuga dagligen. Helt otroligt vad 2 hundar & 4 katter + en sambo kan släpa in skit =)

Nilla nill@hotmail.se sa...

Haha, ja det finns inget vad gäller städande som jag avskyr mer än att dammsuga! Som tur är har jag en man som gärna gör det - bara han slipper damma, och det gör jag mycket hellre. Win win alltså ;-)

Matilda sa...

Sofie: Pedanten i mig tar aldrig över när det gäller dammsugning. Det sker på ren jävla vilja om jag ska få det gjort.

Madde: En hund och en katt och två vuxna människor drar också in mycket. Men det blir inget dammsugande i alla fall.

Nilla: Jag och pojkvännen har också en sådan deal. Jag viker all tvätt och han dammsuger. Men just nu har han inte tid att uppfylla sin del av dealen i och med att det är så mycket på bygget.