torsdag, april 16, 2009

Nu måste jag gå vidare

Photobucket
Jag har en förmåga att dra ner mig själv i träsket. Gräva i sådant som varit så mycket att det gör ont i hela själen. Och jag blir låg och deppig. Och gråter en skvätt.

Men även om jag har tappat bort mig själv, inte är den jag en gång var och numera försöker vara en karikatyr av mig själv så tänker jag inte lägga mig ner och dö. Det går liksom inte.

Jag måste hitta tillbaka till lyckan i dag. Se det som var bra innan jag grävde ner mig i skiten. För det finns mycket som är bra i dag. Och mycket som var dåligt förut. Väldigt mycket som var dåligt förut. Det är bara jag som har en sinnessjukt bra förmåga att romantisera dåtiden.

Och faktiskt kan jag få det bästa av förr även i dag. Det krävs inte så mycket. Lite tid bara. Och det är det ju värt. Får jag det bästa från förr även i dag tror jag även att schablonen Matilda fylls med innehåll. Det riktiga innehållet. De riktiga känslorna.

Nu vill jag ha en cigg. Eller en öl.
Jag har inte rökt på snart tre år men nu skulle jag kunna döda för en cigg.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Bussigt bra skrivet Matilda. Fan sådär känns det ibland.
Men det gäller väl att fånga de stunderna som ger lycka här och nu - att njuta av en kall öl eller en cigg en aprilafton...:)
Det enkla - pröva åka ut på sjön. Så befriande.

/Marika

Tesa sa...

Man kan inte tänka på det man haft eller det man kommer få. Man måste leva i nuet. Och ärligt talat så tror jag verkligen att du har det så mycket bättre nu än vad du haft tidigare. Och som vi bestämde i början av det här året, det ska bli det bästa nånsin så det gäller att inte gräva ner sig. Och lita på mig jag vet precis vad jag pratar om.;) och du är ingen karikatyr av dig själv, du är du. Lite äldre , lite visare bara. Man förändras!
Du vet att du kan ringa när som helst om du vill prata. Kram!

Matilda sa...

Marika: Tack! Visst är det så där man känner, tror det har och göra med att bli vuxen på något vis. Det blev ingen cigg, ska inte röka mera ju!

Tesa: Jag vet egentligen allt du säger, men jag är inte alltid så klok när jag är deppig.
Jag ska försöka att inte gräva ner mig. 2009 ska bli superbra! Även om det börjat jävligt asigt om jag ska vara ärlig. Men det finns massor med månader kvar!
Och tack, jag vet att jag kan ringa dig! Tack för det! Kram