fredag, juni 13, 2008

Äntligen är det över

Lovade ju berätta vad domen för pojkvännen blev.
Faktiskt blev den ganska rättvis. I den mån en olycka kan bli rättvis. Jag tycker inte att han skulle ha blivit dömd över huvud taget. Eller att den andra killen skulle ha fått några skador.

I alla fall fick pojkvännen lite böter. Han dömdes för äventyrande av trafiksäkerheten för att han genade i korsningen när olyckan inträffade. Domaren slog dock fast att pojkvännen inte dömdes för äventyrande av trafiksäkerheten på den punkten att han var skyldig till krocken. "Att det skulle bli följden kunde svaranden inte förutse" skriver man i domen.

Pojkvännen friades också från vållande till personskada. Man anser alltså inte att det var pojkvännens fel att killen blev skadad. Fy fan vad skönt! Han har haft det tillräckligt jobbigt med skuldkänslor. Att domstolen säger att det inte var hans fel är en verklig lättnad.

Bötern var en pytteliten summa dessutom. Mer som en markering. Typ samma dagsböter som man får om man kör med slitna däck eller något. Också skönt. Dessutom slapp pojkvännen betala den andra killens rättegångskostnader, bara sina egna. Det blir tydligen så när en del av åtalet går till varje parts fördel.

Jag tycker mest att det är gött att allt är över. DET ÄR ÖVER! Nu kan vi lämna det bakom oss, gå vidare, utan att ha det här gnagande i bakhuvudet.

Inga kommentarer: