onsdag, maj 16, 2012

Och så ångest på det

Sjukdomen som jag dragits med så länge har inte bara gjort att mitt sociala liv har blivit sjukt lidande. Även jobbet lider.
För det första har jag varit sjuk i så många omgångar att arbetstid som var avsatt för vissa arbeten liksom poff försvann. Är jag inte på jobbet är det svårt att jobba, kort sagt.
Och för det andra är jag inte lika kvicktänkt när jag har en liten släng feber och tryckande huvudvärk från snoret i bihålorna (som jag faktiskt fortfarande dras med). Eller för den delen lika kreativ. Något som skulle ta två timmar att skriva normalt tar nu fyra timmar att skriva typ.

Därför ligger jag efter med jobb. Häromdagen skrev jag ut en intervju jag gjorde för en månad sedan. Och då jobbar jag på DAGStidning!
Dessutom har jag glömt bort jobb som jag lovat att göra – hej goddag yxskaft – och har därmed massor med saker som ligger ogjorda. Och det ger mig en klump i magen. Stress som påverkar mig negativt eftersom jag aldrig kommer ikapp tidsmässigt. Jag måste ju göra flera saker än bara ett eller två jobb per dag, nyheter måste ju skrivas hela tiden. Så på det gamla bagaget tillkommer nya saker varje dag.

Jag funderade till och med på att gå in till jobbet på min lediga dag häromdagen för att sätta mig och jobba undan skiten. Men jag orkade inte. Jag är för ofrisk för att inte ta mig tid till att vila.
Och dessutom började jag fundera på varför jag egentligen borde göra det? Varför ska jag jobba på lediga dagar för att täcka upp för vi egentligen är för få på jobbet? Om jag bara hade fått tid att göra undan det som ligger i bagaget och inte påbörja nya jobb hade allt varit klart sedan länge. Men några sådana marginaler finns inte.
I stället leder det till att jag har ångest över ogjort jobb och dessutom har dåligt samvete för att jag har varit sjuk. Känns som att det inte gör mig friskare snabbare direkt.

Inga kommentarer: