onsdag, maj 09, 2012

Handlar inte allt om sex egentligen?

Jag tror att vi människor egentligen bara bryr oss om en sak: Att ligga och föröka oss. Det känns som att alla val vi gör hoppas vi innerst inne ska leda till just sex.
Okej. En hel del gör vi visserligen för vår egen del och för vårt eget välbefinnandes skull, men i mångt och mycket handlar allt om att ligga.

En del vill ha makt och det tror jag är för att bli mer attraktiv för andra = man får ligga.
Man klär sig fint för ens eget välbefinnandes skull, men också för att bli attraktiv = man får ligga.
Rätt kassa exempel, men om vi säger så här: Folk vill helt enkelt visa sig från sina bästa sidor hela tiden – yrkesval, utseende, personlighet – i hopp om att få ligga.

Det här är i alla fall en tes jag arbetar utifrån och jag tror att det kan ligga en del bakom det faktiskt. Att det är något i ”vår natur”. Vi vill ju hitta en partner och de flesta vill också skaffa barn någon gång.
Därför tror jag att det kan finnas en drift inne hos oss som styr de flesta beslut vi fattar. Driften att få ligga.

Eller är jag helt ute och cyklar? Jag har ju trots allt feber ...

2 kommentarer:

inte skyldig sa...

Nej jag håller nog inte med dig. Visst är det mycket som är sexfixerat men det skulle ju vara förfärligt sorgligt om allt vi gör handlar om att ligga. Så fungerar åtminstone inte jag.

Matilda sa...

Ja visst är det sorgligt om det är så! Och jag vet inte, det är som sagt en tes jag arbetar utifrån efter den senaste tidens erfarenheter.
Sedan hoppas jag att det kanske finns mer i livet som gör det värt att leva och mer i livet att kämpa för och drömma om än just sex och att föröka sig.