tisdag, maj 25, 2010
Matildas magiska kaka
När jag fyllde år i mars bjöd jag inte på tårta. Jag bjöd på en magisk kaka i stället. En stor magisk kaka. Så stor att vi faktiskt slängde de sista bitarna.
I alla fall var den full med massor av choklad och jordgubbar och var mäktig som få. Men ändå fruktansvärt saftig och god.
Sedan dess har folk och fä världen över (eller i alla fall i min bekantskapskrets) frågat efter receptet.
Och får man så här fina ord är det klart som fan att man delar med sig:
”Jag använder aldrig ordet gudomlig men när jag satte första tuggan i den här kakan, ja, då var det det enda ordet som beskrev smaken rättvist!”
Så. Jag är snäll och bjussar på receptet till er andra också. Men fan ta er om ni inte hänvisar alla snälla ord till mig sedan.
Matildas magiska kaka
För en långpanna.
7 dl vetemjöl
6 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk matsoda/bikarbonat
Blanda ihop.
200 gram smält smör
4 ägg
4 1/2 dl naturell yoghurt
Rör det i de torra ingredienserna.
In i ugnen på 175-200 grader i 25-35 minuter.
Glasyr:
5 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör
1 dl naturell yoghurt
Toppa med till exempel jordgubbar eller ät som den är. Njut.
Prenumerera på:
Kommentarer till inlägget (Atom)
4 kommentarer:
Vilken perfekt timing. Nu vet hag vad jag ska göra till Z:s skolavslutning. =) Kram
Så bra! Den är vansinnigt god faktiskt!
Mums!! Ska testa den nån dag=) och den ska alltid få heta Matildas magiska kaka=)
Fia: Haha! Det låter superbra det! =)
Skicka en kommentar