tisdag, maj 25, 2010

Matildas magiska kaka

Photobucket
När jag fyllde år i mars bjöd jag inte på tårta. Jag bjöd på en magisk kaka i stället. En stor magisk kaka. Så stor att vi faktiskt slängde de sista bitarna.

I alla fall var den full med massor av choklad och jordgubbar och var mäktig som få. Men ändå fruktansvärt saftig och god.
Sedan dess har folk och fä världen över (eller i alla fall i min bekantskapskrets) frågat efter receptet.

Och får man så här fina ord är det klart som fan att man delar med sig:
”Jag använder aldrig ordet gudomlig men när jag satte första tuggan i den här kakan, ja, då var det det enda ordet som beskrev smaken rättvist!”

Så. Jag är snäll och bjussar på receptet till er andra också. Men fan ta er om ni inte hänvisar alla snälla ord till mig sedan.

Matildas magiska kaka
För en långpanna.

7 dl vetemjöl
6 dl socker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
2 tsk matsoda/bikarbonat

Blanda ihop.

200 gram smält smör
4 ägg
4 1/2 dl naturell yoghurt

Rör det i de torra ingredienserna.
In i ugnen på 175-200 grader i 25-35 minuter.

Glasyr:
5 dl florsocker
1 1/2 dl kakao
1/2 tsk salt
2 tsk vaniljsocker
150 gram smält smör
1 dl naturell yoghurt

Toppa med till exempel jordgubbar eller ät som den är. Njut.

4 kommentarer:

Hanna sa...

Vilken perfekt timing. Nu vet hag vad jag ska göra till Z:s skolavslutning. =) Kram

Matilda sa...

Så bra! Den är vansinnigt god faktiskt!

Fia sa...

Mums!! Ska testa den nån dag=) och den ska alltid få heta Matildas magiska kaka=)

Matilda sa...

Fia: Haha! Det låter superbra det! =)