onsdag, maj 05, 2010

Lockig, vågig eller afro?

Sedan jag lade upp den här bilden och frågade om jag skulle göra håret rött har jag drömt om att också bli lockig. Eller egentligen har jag drömt om det sedan den här tjejen var med i Top Model:

Elinas röda lockiga hår made me want it.

Och nu är jag sugen så inåt. Jag behöver förändring. Mycket förändring. Och nej, ni behöver inte analysera mig nu och undra vad jag har för ”brist” inom mig. Jag är helt enkelt så ytlig att jag behöver en yttre förändring bara. Något nytt och roligt.

Frågan är bara om jag vågar. Jag är lite rädd att det ska vara kul i tre dagar och att jag sedan hatar det. Eller att det blir så där fisigt vågigt att jag blir att se ut som en ... tant. Eller en kvarlämning från 80-talet.

Och det finns ju inget vettigt sätt att prova det bara på skoj, så jag gjorde det enda rätta. Klistrade in olika hår på mitt huvud. Så här blev resultatet:
Photobucket
Okej, jag vet att jag ser helt död ut på bilden (trots att jag satte på lite artificiellt läppstift), att färgerna är helt åt skogen, att de flesta hår ser ut som peruker och att det kanske inte är så skitsnyggt inpassat. Men ni förstår grejen i alla fall. Lockigt hår alltså.

Så, om ni tänker bort att det ser lite konstigt ut på bilderna, ska jag bli lockig? Och i så fall, vilken variant passar jag bäst i? Småkrusigt, vågigt eller bara vanligt lockigt?
Eller ska jag behålla det rakt, kanske klippa upp det så jag kan krama mitt självfall lockigt när jag känner för det? Det är ett alternativ jag varit inne på länge.
Åsikter tack!

Just ja, så här ser jag ut nu:

Edit: Så här vill jag ha mitt hår, som min kusin har det. Och hon har det naturligt! Jäkla fusk!

12 kommentarer:

Sofie sa...

Jag röstar på 6, 7 eller 8 :) Klart du ska ha lockigt! Det är snyggt ;)

Nilla nill@hotmail.se sa...

oj vad svårt! du passar helt klart i lockigt - fast du passar ju i allt så det är inte så konstigt. mina lockar är inget att eftersträva, de är bedrövliga. haha. men ja - du skulle bli skitsnygg!

malin sa...

2 eller 8. Tvåan känns som en "safeway" där du kan brusa till det ytterligare när du vill det. Åttan har fel färg, men jag gillar svallet. Fast allra mest gillar jag ettan, men det vete fan om vi vanliga svenssons (haha, sorry) can pull it of.

Tesa sa...

ja alltså jag tycker en blandning mellan 1 och 8! :) Precis den där bilden jag visa på Elina igår! Klart du ska satsa! Och jag gjorde drastiskt förändring jag med för ett år sen, kapa mitt långa lockiga mörka hår till super kort knallrött! :D

Johanna sa...

Äh, jag vet hur det är att snöa in på sitt hår (bara kolla min blogg senaste veckan) och tror inte jag är ett dugg mer ytlig än gemene man. Det är skönt att förändra håret, det enklaste sättet att känna sig ny tycker jag. Men jag tycker nog inte att du ska permanenta det utan tror mer på att klippa upp det och krama det lockigt när du har lust, precis som du skrev själv. Själv hade jag nog tröttnat på permanenten efter ett tag (och särskilt om den inte blir som man hade tänkt sig). Permanent på utväxt är kanske inte världens roligaste heller. Fast samtidigt är jag nyfiken på hur det blir, så jag blir ganska nöjd om du gör det ändå, haha. Satsa på stora lockar i så fall så det inte blir 80-tals känsla.

Och annars tyckte jag att bild nr 6 var bäst, det andra blev för mycket Julia Roberts/Nicole Kidman the bad way.

Johanna sa...

Och förresten tycker jag du är fin på bilden längst ner, i ditt alldeles vanliga hår. Men nu var det inte det du ville höra. ;)

Hanna sa...

Jag tycker nog att du ska behålla det naturligt men klippa upp det så att du kan få det lockigt om du vill. Tror inte på permanent vi har för mkt hår för att det ska bli bra och inte bara ett fågelbo. Kommer du ihåg hur jag såg ut? Jag slet som en gnu för att få det naturligt och dessutom gick det inte att kamma...

ja sa...

Kör! Rött krull är bland det hetaste som finns, och du kan definitivt bära upp det! Känns det katastrofdåligt efter så kan man alltid ändra, no biggie! Du vet det där gamla ordspråket, man ångrar inte sånt man gjort - bara sånt man inte gjorde... Go for it!

Johanna S sa...

Jag har permanentat mitt de senaste året, var oxå lite rädd att de sku bli pudelkrull första gången men de e jättelockigt en par dar å sen lägger det sig. Jag har varit jätte nöjd! =) Håret blir så jäkla lättskött! =) Jag har dock valt att inte permanenta luggen!

Matilda sa...

Tack för allas engagemang och alla åsikter. Är däremot inte särskilt mycket klokare. =)
Men tror jag klipper upp det och klipper fram mitt självfall till en början så får vi se sen.

Linn sa...

Nämen. Nu verkar jag ju va värsta härmisen. Lovar att jag inte ens hade sett det här. Och go red! Om du gör't så gör jag det. Deal?

ps. lockigt är sjukt jobbigt och typ trasslar som faen. ds.

Matilda sa...

Linn: Haha, ja värsta härmisen.
Eller kan det vara så att great minds think alike?