måndag, november 10, 2008

Inget mer latande, masken!

I går fick jag hjärtsnörp. Var till bygget och blev helt förfärad över hur det var där. Sju grader varmt och riktigt rått och fuktigt. Kort sammanfattat: Allt annat än bra för ett hus.

Nu kan vi inte lata oss mera. Det brinner i knutarna för att få huset i ett beboligt skick. Eller i alla fall få dit värme.
Det blir inget mer: ”Jag orkar inte åka och elda”. Det blir elda hela hela tiden. Tapeterna kommer ju trilla av väggen annars. Eller i alla fall skrämmer pojkvännen mig med det. Och det funkar, jag är livrädd.

Pojkvännen ska ta ledigt från jobbet tre dagar den här veckan och försöka få pannan på plats. Även om det kanske inte blir helt klart kommer värmen i alla fall vara närmare verklighet. När värmen sedan är på är den värsta faran över. Då kan huset stå till våren då vi kan gräva ut till vattenledningen.

I går var jag och eldade och spacklade i hallen. Två tre timmar tog skiten. Och så ska man till på det slipa det och spackla det en gång till. Det krävs nämligen tre spacklingar när vi inte ska tapetsera utan måla.
Och till på köpet fick jag handledsinflammation eller något liknande i går på grund av spacklingen. Det är det jag alltid har sagt: Det är inte bra att arbeta fysiskt.

Inga kommentarer: