fredag, november 28, 2008

Det luktar äckligt här hemma

Hunden har pälsproblem. Hon luktar illa (mer än vanligt) och kliar sig hela tiden. Trots regelbundna tvättar och fiskleverolja på maten blir det inte bättre.
Så hon kliar sig hela tiden. Så pälsen lossnar. (Edit: Hon har varit till veterinären tre gånger och det är inte skabb. Torr hud säger de. Bara så ni vet.)

Nu har vi hår överallt. Det är så skitigt att jag absolut inte vill gå barfota längre. Och i och med att vi bara bor i 60 kvadrat luktar hundens äckliga lukt överallt. När man kommer hem efter en hel dag på jobbet vill man nästan kräkas. Åt allt hundhår och damm och åt lukten.

Känns skönt att den närmsta tiden är helt sinnessjukt uppbokad i alla fall. Då slipper jag vara hemma i äcklet.
På lördag ska jag först på julmarknad med några vänner, sen fira pojkvännens lillasyster som fyller år och sen på 40-årsfest. Söndag ska jag spackla på bygget. Nej, det tar aldrig slut på gipsskarvar och skruvhål. Tyvärr.

Nästa helg jobbar jag. Och är bjuden på paintball med kollegorna på lördag dag, på kvällen ska jag på 30-årsfest. Helgen därefter ska jag på julbord med vänner.
Helgen därefter är helgen innan jul. Då kanske jag har tid att dricka glögg och julpynta och sånt där som man ska hinna med. Men vi får se. Lär väl säkert komma något annat då.

Positivt är att jag inte ska köpa några julklappar i år. Bara till pojkvännen i och med att vi firar jul med hans familj i år. Och de klapparna får han köpa.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Inte för att skrämmas, men har ni kollat att hunden inte fått skabb? Det förutsätter såklart oftast att den skenat ute i skog där det kan finnas djur med skabb. Men vi fick skabb på alla våra hundar för länge sen och det luktade typ dött om dom..

Matilda sa...

Anonym: Den har varit till veterinären tre gånger. Ingen skabb. Har konstaterat att hon har torr hud.
Ringde senast i dag och beställde ny tid eftersom veterinärernas senast rekomenderade schampo inte heller fungerar.

Vi trodde ju att hon hade fått skabb först just eftersom det luktar så om henne. Men det ska tydligen inte vara det.

Så tack för omtanken, eller vad man ska säga ...