onsdag, november 27, 2013

Hur hinner alla?

En vanlig dag:
Jag slutar halv fem. Handlar ofta på väg hem från jobbet och kommer hem runt fem. Börjar laga mat ganska omgående, diskar lite under tiden och äter om jag har tur vid sex, halv sju. Vid sju hamnar jag i matkoma och slöar på soffan i kanske 45 minuter. Gör sedan ett ryck som innebär att fixa matlådor, diska lite mer, tvätta, vika tvätt, byta sängkläder och allt sånt.
Sedan är klockan nio, jag slösurfar på mobilen tills ett bra program börjar på tv. Fastnar där i två timmar och sedan är det dags att tvätta ansiktet, borsta tänder och lägga mig i sängen. Läser lite bok, slösurfar lite mer eller spelar fördummande spel på mobilen. Och sedan sover jag.
När är det tänkt att jag ska hinna med en eventuell hobby, vårda vänskapsrelationer, gå på kvällspromenad och göra allt sånt som andra verkar göra? Hur hinner ni? Vad prioriteras bort?
Jag vet ju att jag inte varje dag måste göra en massa hushållsarbete, men fasen nästan i alla fall. Struntar vi i att diska till exempel kan vi inte laga mat dagen efter med de minimala köksytorna vi har. Och då blir nästa dag lidande för då måste vi diska innan vi lagar mat vilket leder till att det blir middag först vid sju och hela att göra-listan skjuts minst en halvtimme framåt.
Så jävla tråkigt liv. Att det är november och energinivån är låg gör ju att allt går lite långsammare också, så jag hinner fasen aldrig göra något roligt och spännande. Ska det verkligen vara så att vi bara kan leva på helgerna?

3 kommentarer:

Anonym sa...

Det tråkiga svaret är väl: planering. Att inte behöva handla lite varje dag eller laga mat + matlådor varje dag. Själv tränar jag flera gånger i veckan, och då ORKAR man inte laga mat varje dag. Jag tvingar mig själv att handla samt laga mat + matlådor på söndag eller möjligen lördag. Man får väl försöka peppa sig själv att vara social i stället för de där två timmarna man tittar på TV! Det kanske går bättre när veckan börjar närma sig helg.....
/Marie

Matilda sa...

Åh! Skrev ett långt svar och sedan försvann det.
Kontentan var i alla fall: Tack för tipsen. Och jag tror att det egentligen bara är en fas jag är i just nu. En kombination av mycket jobb och låg energi.

Anonym sa...

Ja, det är hemskt när det är så mörkt, och än värre om man är stressad på jobbet! Man vill aldrig göra någonting, bara sitta i soffan...
/Marie