måndag, november 04, 2013

Hej från torpet!

Vi var till torpet i kväll. Skitvintertiden gjorde ju dock att det redan var mörkt när vi kom dit så det blev inte så jättemycket vettigt gjort direkt. Men ville ändå dit, nu när det är mitt liksom. Fick ju nycklarna först i fredags och i och med helgjobb har vi inte haft möjlighet förrän nu. Vi rotade lite bland möblerna, öppnade alla skåp och sågade sönder det rostiga låset till utedasset. Där inne var det inte särskilt trevligt. Damm, sniglar, bös, spindelväv, döda myror och annat äckelpäckel. Att låset hade rostat borde ju iofs gett en vink om att det inte använts på ett tag. Invigde det i alla fall. 

Vi försökte, eller jag rättare sagt, elda i spisen också. Med tanke på att det fanns cirka sju spjäll var det inte alldeles enkelt. Rykte mest in. Vi ställde dit lite lampor och tände lite ljus i stället.
Hittade lite gott och blandat där. Glas, fina assietter, tre helt underbara kaffekoppar, en gammal kökssoffa, en Singer-symaskin, en vävstol, utemöbler, solstolar, pinupbilder, gamla bensindunkar, en gräsklippare och en sådan där dammsugare som man drar över heltäckningsmattor. Bland annat. Kan bli spännande det där torpet.

Tyvärr upplevde vi en liten nackdel också: Läget. Vi har varit osäkra på det hela tiden i och med att det inte ligger så mycket på landet som vi helst hade velat. Det ligger liksom i ett bostadsområde, men ändå avskilt. Men nu när alla löv trillat av träden kändes det ännu mer som att det låg mitt bland villorna. Bilar körde på vägarna runt om, en man stod och hostade och folk promenerade med sina hundar ... Nåja. Vi får väl se hur det känns när vi väl börjar hänga där. Sommartid när grönskan frodas tror och hoppas jag att känslan är annorlunda.

Hur som helst, det blir nog bra. Fast först måste vi städa. Mycket! Och måla och tapetsera och ta bort plastmattan och ... Funderar på att börja i helgen redan. Om vi får eld i spisen vill säga. Annars kommer färgen aldrig torka.

3 kommentarer:

Lena sa...

Det där låter ju hur mysigt som helst! Och känns det
som att det är lite för mycket insyn så tycker jag
att ni ska plantera lite träd och buskar (syren tex både doftar och döljer. Det tar ju lite tid innan de växer upp och
blir stora, men det kan ju vara värt att vänta på!

pernilla Hurme sa...

Och va spänande å få rota runt bland grejerna:) ser mycket mysigt ur.

Matilda sa...

Lena: Det finns redan massor med buskar och träd på tomten som skymmer de flesta grannar så länge det är löv på dem. Tror mest det var nu, när allt var kalt och naket som gjorde att vi fick lite ångest.
Pernilla: Jättekul! Verkar vara en riktig skattkammare det där!