onsdag, oktober 31, 2012

Tiden och hur man uppfattar den

Det är lustigt det här med tidsuppfattning. Ibland tycker jag att tiden går sjukt snabbt. Ibland väldigt långsamt.
Som oktober till exempel, har nog aldrig upplevt en längre månad. Medan det här året har gått vansinnigt fort i stället. Samtidigt som det känns som eoner av tid sedan jag blev singel och flyttade in på mina kompisars soffa. Så mycket har hänt sedan dess. I mitt liv, med mig och i mina vänners liv.

På nyårsafton 2011 åt jag middag med mina två bästa vänner. Vi var partyanimals (som det så populärt heter), två av oss singlar den andra nybliven flickvän. Vi hade inte en aning om vad som väntade oss under det kommande nya året.
Mycket visade det sig. En av oss blev gravid och födde barn, en av oss flyttade två gånger, en av oss träffade en kille som sedan blev the love of her life. Vänner som vi umgicks flitigt med då träffar vi inte lika ofta längre och killar som vi pratade om då finns inte kvar i våra liv. Och festandet, det är inte alls lika intensivt och galet som då.

Mycket har förändrats, mycket har förbättrats. Ett år. Det är sjukt vad mycket som hinner hända på ett år.
Tänker jag på hur mycket som hänt får jag lite ont i magen när jag tänker på vad som kommer hända det kommande året. Har en känsla av att det kommer att bli minst lika spännande faktiskt.

Inga kommentarer: