onsdag, oktober 17, 2012

It's all about the money

Mycket i mitt liv handlar om pengar för tillfället. Eller ja, egentligen har det gjort det sedan jag flyttade in i en alldeles för stor lägenhet för snart ett år sedan. Stor lägenhet plus dyra vanor plus en medioker lön gör att man (jag i det här fallet) tänker mycket på pengar. Eller avsaknaden av dem.
Det är lustigt, när man har pengar går inte alls lika mycket tankeverksamhet åt. Då flyter allt på problemfritt. Men när man inte har det tänker man på det konstant. Räknar dagarna till lön, kollar saldot minst en gång per vecka och funderar på hur man ska kunna överleva till nästa månad. Tänka tänka tänka.

Riktigt så illa är det inte den här månaden, jag har pengar kvar och kommer att överleva, även om jag eventuellt kommer att behöva nalla från sparkontot.
Dessutom har jag börjat sälja bort en massa saker jag har hemma. Saker som står i köksskåpen och aldrig används, gamla väskor som inte använts på många år och kläder som bara ligger och tar plats i garderoben. Och det går ganska bra, folk köper mina saker. Två euro här, tre euro där och vips så har jag fått ett litet förråd med pengar. Eller ja, en liten burk snarare.

Men trots att jag har ont om kapital tänker jag inte köpa cigg eller något annat tråkigt för de slantarna jag fått för sålda saker. Tanken är att alla pengar ska sparas till något roligt.
En ny vinterjacka, en resa, en riktig kalasmiddag eller något annat där jag känner att jag unnar mig. För unna mig saker var det fasen riktigt länge sedan jag gjorde.
I kväll ska fasen rota fram fler saker att sälja!

5 kommentarer:

Hanna sa...

En resa hem till storasyster och bli riktigt ompysslad kanske?

Matilda sa...

Åh det låter härligt! Men det borde ju inte kosta så mycket, så det kan jag nog klämma in utan försäljningspengarna.

Hanna sa...

Det låter bra det. När kommer du?

Matilda sa...

I januari? Det är typ först då jag har tid.

Hanna sa...

Januari blir perfekt.