fredag, oktober 05, 2012

Strandbar eller mitt hem

Ibland undrar jag varför jag sitter med en hög hyra och ett jobb som kräver mycket av mig när jag egentligen skulle kunna flytta till Karibien, jobba i en strandbar och bo i bungalow på lånad säng? Ett billigare och säkert mer harmoniskt liv.

Samtidigt vill jag ju ha ett hem, mitt hem, och ett stimulerande jobb som ger mig utmaning. Vill ha någon sorts trygghet i vardagen och en stadig inkomst så att man kan spara pengar (as if!) och kanske unna sig resor och saker. Och nära till vänner och familj. Och kanske en egen familj någon gång?

Äsch. Jag vet inte vad jag vill säga egentligen. Funderar mest på vilket av alternativen som egentligen lockar mest så att jag någon gång kan bestämma mig vad jag vill göra i framtiden. Det känns som att jag står i ett vägskäl.

2 kommentarer:

It's all gonna be fine sa...

Och det bästa är att oavsett vilken väg du väljer nu, vid detta vägskäl, så har du möjlighet att välja om längre fram. Igen och igen. Pga livet liksom.

Matilda sa...

Ja! Det är faktiskt det bästa! Det är aldrig för sent att ångra sig eller ändra sådana beslut. Och det känns otroligt tryggt.
Men samtidigt kan jag inte bara säga upp mig och lämna fast inkomst och flytta till Karibien, eller vart som helst, utan att åtminstone fundera på det några vändor.