torsdag, juni 07, 2012

Money money money

Jag vågar inte ropa hej men om jag har räknat rätt kommer min ekonomi hamna i någon slags balans i framtiden. April och maj, ur ekonomisk synvinkel, är inget jag vill uppleva igen om jag säger så. Fyra euro en vecka innan lön är inte att rekommendera.
Hur som helst är det fler saker som gör att jag kan dra den här slutsatsen.

1) Jag har inga stora oväntade eller väntade utgifter som jag har haft den senaste månaden. med andra ord – jag ska inte reparera min bil eller köpa en tvättmaskin. Eller ja, jag har inga planer på det i alla fall.
2) Jag får semesterersättningspotten i morgon. Det innebär att en summa motsvarande cirka 70-80 procent av grundlönen helt plötsligt bang bom landar på kontot. Bästa systemet att få extra pengar för att man tjänat in semester. Får ju dessutom vanlig månadslön under semestern.
3) Jag är från och med den här månaden skuldfri. Jag bokstaverar: S-K-U-L-D-F-R-I. Det innebär att den där ganska ansenliga summan som varje månad dragits till banken för ränta och amortering kommer att stanna på kontot. Vilket innebär två saker: Jag kommer att ha mer pengar att röra mig med varje månad OCH jag äger min bil.

Äsch fan, jag ropar ändå: HEJ!
I'm a rich bitch*.


*Allt är relativt ni vet. Det lär fortfarande bli nudlar till middag några gånger per månad. Så rik att jag kan äta oxfilé, rysk kaviar och gåslever alla dagar kommer jag aldrig att bli.

Inga kommentarer: