tisdag, november 29, 2011

Ta det mer lättvindigt

I dag när jag pratade med en person om min separation blev jag lite inspirerad av hans förhållningssätt till det hela.
Jag sa "det är ju konstigt när vi har varit ihop i tio år", han svarade "det är inte alltid man hittar rätt på första försöket".
Jag sa "det är så mycket mer man lämnar, alla gemensamma vänner och så", han sa "det finns nya vänner".

Jag vet att hans inställning kan kännas rätt krass, men jag blev lite sugen på att ha samma axelryckningsmentalitet som han. Livet, och i synnerhet den är separationen, skulle kännas så mycket lättare då.
Men att ta lättvindigt på saker är inte min starka sida tyvärr. Men jag arbetar på det.

6 kommentarer:

mamaMill sa...

För att låta lite krass själv då.. Det var inte Han som separera efter 10 år, det är inte han som "lämnar" vännerna. Det kan vara bra pepp, för visst. livet fortsätter och så. Men då har all rätt att inte ta det lättvindigt, känslor är bra också!

Fia sa...

Sant .... Men nu var det ju massa känslor med i bilden också. Tio år av känslor.....som kanske känns omöjligt att "sopa under mattan" bara så där. Men inte att förglömma du är handlingens kvinna :) se bara vad du kan åstadkomma på så kort tid. Fixa ny lya och flytt, katten och kläder och jag misstänker en hel hög med känslor nerpackat i en kappsäck. Inget kan stoppa dig nu för att fortsätta finna ett lyckligt liv. Och det är du värd finfina Matilda!! Och ja nya vänner och pojkvänner finns även för dig ;) men endel "gemensamma" vänner blir du nog inte av med så lätt "blinkblink" stora kramen på dig!!

Matilda sa...

Mille: ja visst är känslor bra och jag har dem. Hela tiden. Ibland är de glada, ibland ledsna. Och, som du säkert förstod också, inte att jag skulle vara lika "känslokall" som han, men fick liksom lite perspektiv på saker och ting av det han sa. Som du sa - pepp liksom.

Fia: Tack för fina orden! Och ja, du har rätt i det du säger, jag kan fixa mycket. Jag SKA bli lycklig. Så där ända in i hjärteroten! Och jag hoppas verkligen inte att jag förlorar mina fina vänner, även om de var gemensamma från början. Och jag hoppas verkligen inte att jag förlorar dig! Kram finaste!

Erica sa...

Nya vänner, ja. Men de nya ska inte ersätta de "gamla" heller =)

Matilda sa...

Nej precis. Det var inte så jag menade heller.
Er (framförallt DU!) vill jag inte bli an med!

Erica sa...

Nej, jag vet att det inte var så du menade. Knappast "han" heller. Ville bara poängtera det iallafall för säkerhets skull ;-)

Och vilken himlans tur att du inte vill bli av m mej/oss - för det blir du inte heller!! Inte utan att jobba hårt för det iaf ;-)

Puss