onsdag, november 23, 2011

Räknar och kalkylerar

Lägenheten är dyr. Det är mycket pengar jag ska punga ut bara för att bo. 700 euro varje månad som jag egentligen inte får något för. Inte i förlängningen alltså. Inget hus, ingen bil eller sådant konkret som man brukar få när man har betalat av på sina lån.
Till en början undrade jag hur det skulle gå. Om jag kunde lägga ut så mycket pengar på bara hyra. Men jag har kommit fram till att jag kan det.

Varje månad har jag tankat bilen för 200–300 euro i månaden. Den kostnaden kommer att minska rejält. Jag klarar mig lätt på en eller eventuellt bara en halv tank per månad. Då minskar den kostnaden med typ 200 euro.
Jag har betalat 300 euro till vår gemensamma matkassa och i stort sett lagt till ytterligare en hundring varje månad. Den kostnaden minskar med minst hälften.
Jag har betalat hushållselen för ett helt hus. Nu behöver jag bara betala den för en mindre lägenhet, vilket gör att den också minskar. Kanske med hälften ungefär?
Jag har betalat sophämtning och sopavgift i sin helhet, hela digitalboxabonnemanget och hälften av vattenförbrukningen och slamtömningen. Några sådana avgifter har jag inte nu.

Sammantaget har jag varje månad alltså betalat runt 700 euro redan nu. Visst kommer alla kostnader inte att försvinna, men förutom hyran blir det bara mina egna räkningar, mat och hushållsel plus lite bensin som jag måste betala. Och det klarar jag. Jag kanske inte känner mig rik, men jag klarar det. Och förbannat vad skönt det känns!

2 kommentarer:

Ojsan sa...

Det är ju en hel massa avgifter man betalar då man har delat hushåll och framför allt då man bor i hus, helst vill man inte ens tänka på hur mycket pengar man lägger på "tråkiga-men-nödvändiga-utgifter"! Och som du säger, bara på bensinkostnader sparar man in en hel del om man får kortare arbetsväg.
Plus, vill man verkligen något så är det ju heller inte lika jobbigt att kanske bara tänka över sina små impulsköp eller köpa billigare frukostflingor för att ha råd!

Matilda sa...

Ja. Jag tror faktiskt att jag sparar pengar på att flytta till stan till och med. Fast jag vet inte ännu, jag har inte flyttat in än och vet exakt hur det blir.