torsdag, januari 29, 2015

Tiden, förändringen och bloggen

Sommaren 2006 startade jag den här bloggen. Namnet till bloggen hittade jag i Svenska Akademins lista över nyord det året och tyckte att Matildas magkänsla blev en fin allitteration. Dessutom hoppades jag nog att jag skulle börja lita lite mer på min magkänsla men jag var för rädd och feg för att fatta beslut baserade på den.

Vad mycket som har hänt sedan dess! Vilken annorlunda person jag är.
Jag har sedan dess flyttat till en större lägenhet, flyttat vidare till hus, därifrån till vännernas soffa innan jag fick ett eget hem i en annan ort än den jag bodde i från början.
Jag har separerat från min dåvarande pojkvän, levt singelliv och träffat A. Jag har förlorat en hund och fått en extra katt och sedan flyttat bort från båda katter.

Jag har dock jobbat på samma jobb hela tiden fram tills jag i slutet av förra sommaren tog tjänstledigt och provade på studielivet i Stockholm.
Jag har sagt upp mig, bestämt mig för att bosätta mig i Stockholm och hittills hunnit med ytterligare två lägenheter.

Tre orter, sju bostäder, två pojkvänner. Ett jobb, en högskolekurs, en tid arbetslös.
Och en personlig resa som gått från sluten, olycklig, deprimerad och en ständig känsla av ensamhet till mer öppen, mer lycklig, inte deprimerad (trots en hel del ångest) och att inse att det är okej att umgås med mig själv. Fortfarande lite att jobba med förstås men fasen vad mycket bättre jag mår, vad mycket mindre jag bryr mig om vad andra tycker och vad mycket mer jag tycker om mig själv.

Tänk att allt detta finns dokumenterat! Här är mitt liv. Ibland har jag skrikit det rakt ut, ibland får jag läsa mellan raderna för att förstå. Men ändå. Här är resan, mitt liv sedan 2006. Det är fasen helt otroligt. Jag älskar att jag har bloggat så här länge.

2 kommentarer:

minahistorier sa...

Jag har följt dig länge! Inte sen 2006 men kanske...2008?
Men hur sjutton kan magkänsla ha varit ett nyord då?! Det förvånar mig.

Matilda sa...

Oj jäklar! Vad kul att du har följt med så länge!
Och ja, det var ett nyord då, tro det eller ej. Iaf skrevs det in i SAOL det året.