fredag, januari 23, 2015

Jävla skitsystem

Idag hade jag äntligen tid att gå in och registrera mig på arbetsförmedlingen. Positivt var att handläggaren var sjukt trevlig, svarade på alla frågor jag hade, förklarade allt väldigt bra och skrev i min fil "får mycket troligt arbete snart" eller något liknande. Hurra!

Jag hoppas att hon har rätt. Jag fick nämligen dystra besked också. Så som det ser ut får jag ingen arbetslöshetsersättning. För att få det från Åland måste jag vara inskriven på arbetsförmedlingen där (om de mirakulöst inte har något system för sådana som flyttat, vilket jag inte tror) och för att få det från Sverige måste jag ha arbetat här de senaste fem åren.
Jiho! Eller hur man nu ironiskt sett jublar.

Fy fan för att hamna mellan stolarna. Himla skitsystem. Vi är ju alla EU-länder. Borde jag inte få ut nåt för alla pengar jag betalat i arbetslöshetsavgift genom åren? 
På måndag ska jag ringa och skälla. Och söka jobb som fan! Måste ha jobb. Måste ha pengar.

Uppdatering: Nu har jag läst Finlex (lagboken på nätet) och hört mig för bland kollegor på Åland. Borde därmed kunna flytta över min a-kassa från Finlands journalistförbund till en svensk a-kassa. 
Om bara kvinnan på det finska förbundet skulle ta sig tid att svara också. Hmpf. Mejlade i tisdags, fortfarande inget svar.

2 kommentarer:

AZ sa...

Skitsystem är man van med! Jag betalade 7500 kr i månaden för E dagisplats. Detta trots att jag hade fast jobb och betalade skatt här i Sverige. Det roliga är att hade jag flyttat till Norge hade jag betalat normal taxa :) Men mellan 2 EU länder så funkade det inte!

Matilda sa...

Sjukt!
Jag hoppas dock det löser sig för mig. Det borde göra det. Hoppas jag.