tisdag, februari 09, 2010

Säkra tecken på att du är gammal

Okej, jag har en ålderskris. Jag avslöjar det på en gång så ni slipper undra. Jag har haft en ålderskris i stort sett hela mitt vuxna liv. Väntar för övrigt på den där dagen som alla säger kommer. Ni vet, dagen då jag blivit så vuxen och klok att jag slutar bry mig om att jag är gammal. Men jag börjar tro att jag är det där undantaget som bekräftar regeln.
Hur som helst. Jag har kommit fram till att det finns säkra tecken på hur man kan se att man blivit gammal. Otvivelaktiga tecken. Här är min lista.

Du vet att du börjar bli gammal:
• När du går igenom skafferiet och kylskåpet och varsamt nedtecknar vad som ska inhandlas innan du beger dig till affären. Bonuspoäng får du om du har med dig en penna så du kan bocka av det du plockat ner i kundvagnen.
• När du jämt ojar dig över saker och ting. Som till exempel att gå uppför en trappa eller när du lyssnar på barn som leker och stojar. Ojandet ska gärna följas av lite pustande och frustande.
• När du fortfarande kan någons telefonnummer utantill. Sedan mobiltelefongenerationen kom har den hjärnfunktionen stängts av.

• När kläder du använde i din ungdom återigen är på modet.
• När du hittar fler än ett grått hårstrå på huvudet. Och hittar du ett någon annanstans på kroppen är du lååångt förbi gränsen för att vara gammal.
• När du tycker att du var söt som barn. Som tonåring vill man aldrig visa barnalbumet för nya killen eller tjejen. Närmar du dig trettio gör du det gärna.

Så, enligt min tes är du alltså gammal om du kan bocka för de här punkterna.
Hur många jag kan bocka för? Alla så klart. Varför tror ni att jag har åldersnoja för?

5 kommentarer:

egon sa...

Haha. I'm oooooooooooold.

Hanna sa...

Jag är jätte gammal!!!

Nilla sa...

a men suck. my glory days are over.

Tesa sa...

ja som sagt har haft åldersnoja jag med en lång tid.. och kan fint bocka av allt på din lista!! :(

Matilda sa...

Gött att vi är fler! Känner mig inte riktigt lika gammal då. Tack snälla gamlingar! ;)