onsdag, februari 24, 2010

Inte sära, bara rista

För några veckor sedan var tidningen på ett stort företags bolagsstämma. Ni vet en sån med bjudmat och herrar i grått hår och kostym som skakar hand med varandra.

I alla fall så gjorde en av tidningens fotografer ett bildspel därifrån. Han gick runt bland publiken och fotograferade styrelsemedlemmar och aktieägare kors och tvärs och hade med sig runt en hundra bilder till bildspelet.

När allt låg uppe på hemsidan gick jag in i bildspelet och kollade på bilderna. Det var en glad gubbe som log mot kameran, det var två gubbar som skakade hand med varandra, det var en gubbe med sin fru (!) och det var en grupp med gubbar som åt bjudmat. Inget utöver det vanliga alltså.

Men så mitt i allt hittade jag den här bilden:
Photobucket
Och den väcker så många frågor. Vem är han? Varför sitter han på en bolagsstämma och tittar på olika knivmodeller i ett finskt reklamblad? Tänker han mörda bolagsstyrelsen? Vad räknar han ut? Funderar han på hur många knivar han köpa för dividenden?

Och varför införlivar han alla myter man har om finländare?

2 kommentarer:

Fia sa...

Mycket skumt???Vad har han riktigt i tankarna??
Lite läskigt ändå....

Matilda sa...

Haha, ja fast jag tror nog inte att han har något skumt i tankarna egentligen. De där bolagsstämmorna brukar vara vansinnigt tråkiga så jag kan förstå att man vill ha lite tidsfördriv ...
Kul var det oavsett! =)