måndag, juli 20, 2009

Första dagen på semestern

Det känns som om jag har haft semester i minst en vecka redan, men egentligen är det min första semesterdag i dag. Tänk vad lite upplevelser kan göra! Jag har hunnit med himla mycket den här helgen:

Fredagens resa gick super. Jag och gamla bästisen, som spontant hakade på min roadtrip, skrattade, pratade allvar och det kändes nästan som om vi hittade tillbaka lite till varandra. Mer kontakt i fortsättningen är ett som är säkert.

På lördagen var jag med syster H på stan. Köpte allt jag skulle ha utom ett par leggings. Sedan åt vi falukorv hemma på altanen hos mamma och pappa. Mysigt och sådär skönt vardagligt. Blev dock ingen mjuktennis efter maten. Tyvärr. Det skulle annars ha varit det ultimata.

Kvällen spenderades med gamla bästisen på värsta mysiga stället där jag åt vinkokta musslor och drack strawberry daiquri. Sedan kom vännen M och några andra bekanta så gick vi till krogen. Där kände jag inte igen en kotte, men hade skoj ändå. Dålig musik men god öl.

Trots att jag var lite bakis i går gick jag upp tidigt och åkte in till stan för att luncha med tjejgänget. Det var så härligt! Vi pratade minnen och skrattade så högt att vi störde alla andra. Efteråt hade jag värsta endorfinkicken. Jag fattar inte att härliga vänner kan ge en sådan skön känsla även långt efteråt.

Sedan drog jag med mig nästan hela familjen till Ikea. Syster H med familj, mormor och mamma och pappa. Och sen blev det söndagsmiddag.
På kvällen fortsatte mamma och jag med evighetsgörat att dela upp alla barnböcker mellan oss tre döttrar. Typ nio kartonger och fem Ikea-kassar fulla fanns det nere i källaren. Jag fattar inte att vi har läst så mycket.

Att bläddra bland dem var som att öppna en dörr till barndomen. Kaninen Pricken, Prins Hatt under jorden och klassikern Pottan. Den sistnämnda kan vi systrar omöjligt komma överens om vem som ska ha eftersom den är en favoritbok för alla oss tre. Så mamma behöll den här. Rättvist och bra.

Två fulla kartonger och en kasse med böcker tänker jag släpa med mig hem i alla fall. Helst av allt vill jag läsa om allt nu på en gång. Maria Gripes Tre trappor upp med hiss som jag aldrig ville skulle ta slut, Astrid Lindgrens Titta det snöar Madicken som jag grät mig igenom som liten, Berts dagbok signerad till en nioårig Matilda. Jag vill läsa allt!

I dag åker jag till syster L för att pussa på hennes lilla nyfödda Zoë. Längtar efter att se henne för första gången.
Och i kväll blir det trerättersmiddag här hem-hemma för mamma och pappa firar 35-årig bröllopsdag. Funderar på att köpa dem något fint.

I morgon har jag också planer. Då åker jag till mormor och fikar. Sedan ska hon och jag på loppisrunda innan jag tänkt fika med vännen M på stan. På kvällen åker jag kanske till syster H och hälsar på.

Jag älskar redan den här semestern! Ännu bättre hade den varit om pojkvännen hade kunnat vara med och uppleva allt. Egenföretagare har alldeles för lite semester.
På onsdag åker jag hem igen och tänkte sätta tänderna i den gamla 50-tals fåtöljen som jag tänkt renovera upp. Det ska också bli roligt!

Inga kommentarer: