lördag, februari 23, 2008

Magkatarr och jag är gammal

Som sagt var jag till doktorn i går. Han klämde och kände och tryckte och frågade. Konstaterade: Med all sannolikhet har jag magkatarr.

Skickade dessutom mig att ta blodprov för att säkerställa att jag inte hade några heliobakter i magen. Då kunde jag nämligen ha magsår.
Så skulle de kolla om levern och gallan var i skick. I värsta fall var det någon av dem som spökade. Gick det ändå inte över var de kanske tvungna att göra en gastroskopi. Och det vill jag inte.

Han sa också att det kunde vara en riktigt allvarlig muskelinflammation i magen. Konstig muskelvärk som håller i sig i två månader i så fall. Han undrade om jag hade gjort något ansträngande som kunde orsakat det.
Behövde inte fundera särskilt länge. Har inte rört mig på ett halvår.

Fick som sagt Losec utskrivet. Ska käka i fyra veckor på prov. Sen får vi se om det onda försvinner.

Trots att doktorsbesöket var bra fick det mig att få åldersnoja. Inte för något han sa, utan för det han var: Snygg, snäll och ung. Han kan inte ha varit många år äldre än mig.
En doktor har läst i 100 år för att få sin utbildning. Om doktorn var lika gammal som mig betyder det att jag vid det här laget också skulle kunna vara doktor.

Jag ÄR gammal. 27 om två veckor.

2 kommentarer:

Nilla nill@hotmail.se sa...

Hihi, jaaa losec ja, surprise ;-) Det positiva är ju i alla fall att det funkar ( om det nu är magkatarr du har... ) Herregud du är väl inte gammal!! Kom inte till mig och snacka om ålder... hmpf.

Matilda sa...

Pernilla: Jo jag hoppas att det funkar. Är trött på att ha ont nu.
Och jo, jag ÄR gammal. Lika gammal som en doktor...