tisdag, oktober 18, 2011

Vad säger min handstil om mig?

På CSI i går var en handstilsspecialist eller grafolog eller vad det egentligen heter med och analyserade seriemördarens handstil.
Han tittade på bokstävernas lutning, stavningen, var man började sätta ner pennan, var man slutade och på bokstävernas form. Av det kunde han utläsa att mördaren var 1) vänsterhänt på grund av var personen satt ner pennan och pennans lutning, 2) outbildad på grund av stavning och att bokstäverna lutade åt olika håll, 3) kvinna eftersom bokstäverna var runda i formen.

Och det där är grymt intressant tycker jag. Särskilt med tanke på att min handstil är allt annat än snygg, välordnad, läslig och bullig. Min är kantig, hård, oläslig och slarvig. Och inte särskilt feminin. Jag skriver väldigt likt min pappa och min kollega Petter.
Därför skulle det vara så himla spännande att se vad min handstil egentligen skulle säga om mig. Kanske jag är en man egentligen eller?
Ett smakprov. Obs! Här har jag skrivit ganska tydligt. Det kan se betydligt värre ut än så här.

3 kommentarer:

Jojjo sa...

haha jag kanske borde utmana och visa min handstil... visserligen kanske man kan se att den är kvinnlig men alltså ibland kan jag inte ens läsa den själv.

Matilda sa...

Jojjo: Inte jag heller. Lämnar jag mina jobbanteckningar i mer än en vecka kan jag inte läsa dem längre. Jag förstår bara något enstaka ord då.

Matilda sa...

Och ja! Visa din handstil. Glömde säga det.