torsdag, september 12, 2013

Vänster-Jesus och högerkyrkan

I dag på lunchen avhandlade vi de enkla ämnena evolutionen, människokroppen och gud. Älskar mina kollegor som orkar sitta och grubbla och prata om sådant som jag tycker är intressant! Hur som helst så på temat gud tog jag upp en av de frågor som jag har ställt mig själv, och många, andra flera gånger under årens lopp:

Om man tittar på Jesus var han en väldigt förlåtande människa och ville att alla alltid skulle känna sig välkomna. Han bjöd in prostituerade att äta med honom, han gjorde ingen skillnad på om man var fattig eller rik, han välkomnade barn och värderade kvinnor lika högt som män. Han uppmanade andra att dela med sig av sin rikedom till de fattiga och att leva efter premissen att alla människor är lika mycket värda.
Skulle man sätta en politisk stämpel på hans åsikter skulle man därför kalla honom socialist eller vänster. Ni vet, att alla skulle få ta del av kakan och behandlas lika.

Om man är kristen tror man på Jesus och, vad jag antar, vill följa hans livsråd. Liksom leva i hans fotspår.
Hur kommer det då sig att så många kristna är väldigt konservativa och väldigt mycket åt höger inom politiken? Varför finns det kristna som säger att en homosexuell inte är välkommen i kyrkan? Varför finns det de kristna som säger att kvinnan ska veta sin plats och att mannen är familjens överhuvud? Det är ju helt i strid med Jesus vilja.
Hur tusan kan det komma sig?

Svara på det den som kan.

Inga kommentarer: