fredag, september 27, 2013

I min hjärna just nu

• Jag klippte mig och gjorde slingor i håret förra veckan. Det syns inte. Inte alls alltså. Ingen, på riktigt ingen, har noterat det. Fast i och för sig är det väl ett bra betyg, att det ser naturligt ut och blablabla. Känns ändå rätt surt när jag betalade 120 euro för det.
• Ena katten har börjat sova i torktumlaren. A såg två ögon där inne häromkvällen. Där låg hon bland all svarttvätt som inte blivit urplockad. Katter är så konstiga.
• Jämställdheten på Åland är rätt usel. Enligt ny lönestatistik tjänar kvinnor 83 procent av männens lön i snitt. Det är sämre än 2010 då man gjorde samma undersökning. Jämställdheten går alltså BAKÅT. Skandal!
• Om ett debattinlägg, en faktasida eller något annat som ska verka seriöst på nätet innehåller massa felstavningar struntar jag i att läsa det. Konstaterade det den här veckan när jag mötte två sådana saker. Det ena ett debattinlägg om det femte jobbskatteavdraget och det andra en informationssida om folsyra. Båda hade felstavningar, saknade mellanslag eller hade särskrivningar. Gav båda sidorna några sekunder innan jag klickade bort dem. Hade kunnat vara hur intressant som helst men i och med felskrivningarna tog jag det inte seriöst. Insikter av detta: Gud vad viktigt det är att ha ett bra språk för att nå ut med sitt budskap och gud vilken jävla språkfascist jag har blivit.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Men hallå, en sida om folsyra säger du, vadan detta!?:)

Anonym sa...

Men hallå, en sida om folsyra säger du, vadan detta!?:)

Anonym sa...

Men hallå, en sida om folsyra säger du, vadan detta!?:)

Matilda sa...

Jag hade brist på folsyra för typ tio år sedan och reagerade på samma vis som om jag hade haft järnbrist och berättade om det för A. Så vi kollade vad folsyra egentligen är bra för.
Så nej, jag inga planer på att äta det för att jag planerar bli gravid, om det var det du undrade. :)