måndag, september 23, 2013

Det andra torpet

Vi var ju och tittade på ett torp till, som också var charmigt. Skulle jag titta på hur många som gillade båda torpbilderna på Instagram skulle det här torpet klart vinna. Det var ju aningen mysigare utifrån, huset var i vinkel och hade en fin halvinglasad farstu/altan.

Men. Det fanns många men. Det fanns bara ett inrett jättelitet sovrum (endast en 90-säng ryms) som dessutom var renoverat på 90-talet vilket betyder fult, köket var renoverat på 80-talet vilket betyder fult, det var spännpapp på alla andra väggar och tak och det var i så dåligt skick att vi behövde slita bort allt innan vi kan bo där, nästan alla uthus var fallfärdiga, kakelugnen i vardagsrummet funkade inte och taket hade läckt in i omgångar även om det var tätt nu. Den oinredda vinden hade så lågt tak att vi inte skulle kunnat göra den bebodd för annat än hobbitar. Dessutom var tomten på 6.000 kvadrat, vilket är för stort, och så låg det jättelångt bort från stan och långt från butik och det fanns ingen allmän badstrand i närheten.
Och så var prislappen 10.000 euro över min budget.

Så nej, hur fint det än var utifrån var det alldeles för många negativa saker med det. Tyvärr. För jag trodde ju att det var ett tecken när regnbågen slutade där.

2 kommentarer:

Eelena sa...

Jag känner igen mig så himla mycket när jag läser om dina torpdrömmar. Jag hade börjat spara pengar till ett när jag bestämde mig för att fortsätta plugga istället. Inte en dag går utan att jag letar, drömmer, funderar och känner hur det kommer att bli när jag har det där lilla stället med en trädgårdsland och en glasveranda och en stentrapp att dricka morgonkaffet på som bara är mitt. Hoppas att du hittar ditt hus snart!

Matilda sa...

Jag hoppas ju att det andra torpet som vi också tittade på i helgen kan bli drömtorpet! Jag har stora förhoppningar.