torsdag, september 26, 2013

Kroppsljud på en helt annan nivå

Jag tror inte att min kropp fungerar som andras. Och då menar jag inte ens min mage som måste ha mat var fjärde timme för att inte strejka. Den är ett helt eget kapitel.
Jag menar resten av kroppen. Till exempel mitt vänsteröga. Jag tror att det sitter lite löst i sin ögonhåla för när jag gnuggar mig i det knarrar och plaskar det. Gnuu knäpp fnjuu, låter det. A sa i går att det lät som om någon drog på ett rör utanför fönstret, men jag tycker mer det låter som en kombination av en våt svamp och kugghjul som hamnat snett och hakar i fel. Riktigt äckligt ljud i alla fall.

Och så har jag väldigt knakande leder, som många har i och för sig, och en nacke som knastrar dovt när jag rör på den. Det låter otroligt obehagligt. Tror dock det senare kan bero på noll träning, ingen massage och dåliga muskler.
Mina öron låter också. När jag rör dem knäpper det jättehögt (eftersom jag hör det jättebra precis där). Tror det är broskbitar som gnuggas mot varandra och skapar ett fasansfullt ljud. När jag lägger mitt öra mot någon annans för att de också ska få höra reagerar den personen alltid på samma sätt: "Uuuuuh vad äckligt!"

Sedan finns det uppenbarligen några nerver som är felkopplade i kroppen. Som när det kliar mellan benen, som det ju gör ibland. Då börjar det knarra i hjärnan tills jag kliar. Högt och ljudligt också. Som när man gör en konstant ton och samtidigt vibrerar på adamsäpplet. Ungefär så.
Det är väldigt svårt att koncentrera sig då när ett högt knarr överröstar alla tankar. Och ytterst störande eftersom det liksom inte alltid passar att riva sig i bikinilinjen.

2 kommentarer:

Marina sa...

Det här var det roligaste jag har läst på länge! :)

Matilda sa...

Haha! Tack, eller vad man säger.