onsdag, september 25, 2013

På våra väggar

I dagens PP3 på Sveriges radio P3 diskuterade de inredning och om man kan och i så fall hur man inreder med populärkultur. De pratade om vad som var kreddigt och vad som var ute. Udda konstnärer var det första och cd-ställ var det andra, bland annat.
Hur som helst så kom jag och tänka på vad vi har på väggarna och konstaterade att det nog inte är så kreddigt direkt men väldigt personligt och en sorts mix av mig och A.

Som den här fotoväggen där nära och kära blandas i en härlig röra.

Eller sovhörnan som är ett potpurri av färg och minnen. Till vänster Lovisa Burfitts ben, en affisch för artisten Anna von Hausswolff och tre tulpaner i närbild som jag fotade för länge sedan. Sedan är det tre loppis-LP-skivor som jag köpte precis när jag och A träffats och slutligen en gardintofs och några fina vykort.

På en annan vägg hänger en liten teckning som vi köpte i Lissabon, en tuschteckning på en kvinna som A hade sedan innan, min favoritillustratör, Cassandra Rhodin, och slutligen en ful tavla på änglar som vi köpte för ramens skull men fortfarande inte bytt ut.

I vardagsrummet hänger tre tavlor från unga åländska konstnärer som vi känner. Den här köpte jag för pengarna jag fick i 30-årspresent och är målad av Pernilla Hurme.

Och den här är målad av Bo Söderlund och var A:s från början.

Det genomgående temat är i alla fall att vi tycker om det vi har på väggarna. Och det känns som att det är huvudsaken.

2 kommentarer:

pernilla Hurme sa...

fina välfyllda väggar:)

Matilda sa...

Och du hänger där också! Klart det är fint då!