onsdag, juli 18, 2007

När man inte har något att skriva

Diskuterade fenomenet blogg på jobbet i dag och konstaterade att de flesta bloggar är S-K-I-T rent ut sagt. En kollega sa att hon hade slutat läsa bloggar efter att hon gång på gång på gång hamnat på bloggar av karaktären: "I dag var jag ute med hunden. Puss."

För egen del är jag en aning mer tolerant. (Kanske beror det på att jag själv är en "gå ut med hunden-bloggare"?)
Jag klarar av bloggar där innehållet är av den karaktären så länge det någon gång bjuds på något gott. Något som helst får mig att skratta, att känna igen mig eller helt enkelt gör mig nyfiken på mer, på vem personen är.

Detta gäller förstås bara bloggare jag inte känner - de bloggar vars ägare jag känner lusläser jag och älskar. Med hull och hår.

Men trots min tolerans blir jag ibland mörkrädd. Varje dag toppar alla möljiga konstiga ord listorna på sidor som knuff.se. Just nu skriver de flesta bloggar om: harry potter, skansen, allsång skansen, morden midsomer, ryssland, harry potter boken, tobias billström, gilmore girls, amnesty, mona sahlin, victoria beckham och public service. Enligt knuff.

Ser ni vad det mesta är? TV-program.
Det vill säga: "I går såg jag på Allsång på Skansen. Nu ska jag se på Gilmore Girls och därefter Morden i Midsomer. Puss."
Någon måtta får det väl ändå vara. När man inte har något att skriva - då skriver man inte. I alla fall inte om vad man ska göra vid den andra dumburken.

6 kommentarer:

Björnen sa...

Vad skönt; jag har i alla fall inte bloggat om något av de teman som ligger på toppen (botten?). Fast jag får nog erkänna att det har förekommit ett och annat "torrbloggsinlägg"...

Tycker att en av sakerna man verkligen fastnar för inom bloggandet är när det blir någon slags respons, via kommentarer, små gliringar till andra bloggvänner, referenser från/till andras inlägg osv. Klart beroendeframkallande medie!

egoistiska egon sa...

haha, jag håller med dig i princip. det är helt ok att skriva om de där sakerna om det är något lite annorlunda (på riktigt, inte bara att man tror att man är annorlunda bara för att man skriver sin åsikt om det). annars brukar jag rätt nöjt konstatera att jag väääldigt sällan prickar in de mest skrivna ämnena när jag uppdaterar min blogg just den dagen ;)

mamaMill sa...

jag kan än så länge säga: vem faAn ser på tv?! :D

Anonym sa...

Jag kan hålla med din kollega där. Men det jag blir mest irriterad på är den dåliga svenska och stavning bland folk. Vissa stavar som krattor, inte några små stavfel i all hast utan rätt grova sådana, ofta. Det är lite skrämmande att se/läsa. Eller det kanske bara är jag som tycker det?

Matilda sa...

Björnen: Äsch. Jag menar bara att en blogg inte enbart behöver innehålla ”torrbloggsinlägg”. Jag skriver dem ofta.
Men som du säger, responsen, kontakten är helt klart beroendeframkallande!

Egon: Jag tycker att det är okej att skiva om de där grejerna om man har en story runt dem. Att kallt konstatera att ”nu gör jag så, sen gör jag så...” är inte min favorit.

Mirrorgirl: Men snart... Sen du flyttat till nya lyan blir det alltså massor med tv-bloggande?

Petra: Jo språket är också en sak som irriterar. Men trots att jag jobbar med språk är jag ingen språkfascist. Blir det för jobbigt slutar jag att läsa... Enkel lösning på problemet! =)

mamaMill sa...

Kan ju hända att jag NÄMNER ett tvprogram eller så, men då får ni ha överseende tycker jag ^^