måndag, mars 23, 2015

"Hej, vill du jobba i morgon?"
Nej. Nej nej nej nej. Jag orkar inte. Svarade inte så men med samma innebörd. Fick ett "förstår" med utropstecken efteråt och tackade gudarna för att arbetsplatsen är så bra. En minut senare fick jag nytt mejl "jag gör schema för framtiden och undrar om det är några datum du inte kan?" Och vips så får jag kontrakt för resten av våren. Och då troligtvis på samma rullande skiftesschema som de andra. Woho! Normala arbetstider!

Och nu är mitt pass på väg. Pappa och jag åkte tunnelbanesightseeing till passkontoret och jag pekade och visade och berättade. Som värsta Stockholmsinfödingen. Tänk vad jag lärt mig på ett halvår!
Om en vecka är passet klart och killen på polisen lovade att jag inte behöver ha med pappa när jag ska hämta ut det. Tack och lov.
För övrigt är passet det absolut fulaste jag någonsin ägt. Jag tror på riktigt att jag aldrig blivit så dålig på en bild någonsin förut. Glåmig, hålögd, hängig mun och döda ögon. Och lite hartänder på det. Jag brukar inte vara särskilt knusslig med bilder på mig själv men den här! Fy! Men det är väl som pappa konstaterade: "du är väl lite sliten efter allt jobbande".

I morgon ska jag ringa a-kassan och äntligen skriva in mig där. Och så ska jag och pappa gå på Fotografiska. Lovade bjuda honom på något roligt som tack för att han kom hit. Idag vaniljmunkar, imorgon kultur. Tror därmed trippen lönat sig för honom också.

2 kommentarer:

Hanna sa...

Ja han är helt enkelt bäst!

Matilda sa...

Det är han!