fredag, januari 04, 2013

Ljus, rymd, luft, design. Och kräks.

Alla hem i alla inredningstidningar ser ungefär likadana ut. Har ni tänkt på det?
Vita målade gamla trägolv, mycket rymd, stora fönster, coola färggranna retrodetaljer som blandats med gamla lådor som det varit socker i, en klatschig tygkudde, en designad stol, affischer från gamla franska noir-filmer i kombination med en exklusiv illustration från den för närvarande hetaste illustratören. Och så några fina välvårdade pelargoner på fönsterbrädorna, en hemkardad ullmatta i köket och renfällen framför braskaminen. Eller om någon är wild and crazy har man satsat på ett marockansk kakel till allt det vita eller en äkta persisk matta i – wohooo wiiild – badrummet.

Jag är rätt mätt på det där om jag ska vara ärlig.
Vad hände med de där hemtrevliga hemmen? De där som inte känns så vansinnigt planerade och stylade? De vanliga liksom? Med furubord i kombination med omaka ekstolar och ett helt jävla vanligt kakel ovanför diskbänken. Hem där disktrasan inte matchar de designade kökshanddukarna och där det inte finns potpurri i badrummet. Hem där leksakerna inte enbart är köpta i färger som passar in utan är fula, halvtrasiga och i fler än regnbågens färger. Hem där det inte finns någon jävla kryddhylla med färska örter.
Hem med personlighet. Eller ja, med UNIK personlighet kanske jag ska säga. Alla känns liksom så ... likadana. Och som följd av det fruktansvärt tråkiga.

PS. Jag är inget undantag. Har visserligen ett rätt brokigt hem, men visst fasen har jag ett hem där flera av ovanstående saker uppfylls. Dock inte potpurri, det kommer aldrig, jag sa ALDRIG, komma in i mitt hem.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Ja håller helt med dej här! Fram för mera personliga hem!

Men sen är det ju lätt att falla för det som alla andra faller för. För mej blir det dessutom alltid lite efter, för jag behöver lång tid på mej innan jag gillar något "nytt"... Tryggast känns det med mina blomtapeter och virkade dukar, haha! Långt från det furuhem där jag är uppväxt :)

Matilda sa...

Ja det är klart att man faller för trender, så är det ju. Tycker bara att det är så tråkigt att alla ska försöka vara så unika och i stället blir precis likadana som alla andra.
Men håller med – fram för mer personliga hem!