tisdag, januari 17, 2017

Sista dagen

I morgon, eller i dag egentligen, gör jag min sista dag på jobbet. Sedan är jag skiftledig till söndag och går på föräldraledighet på måndag. Sen vet jag inte när jag kommer tillbaka. 
Så himla delade känslor i alla fall. Glad och förväntansfull över vad som ska komma, skrämd för att livet kommer att ändras totalt, ledsen för att jag inte ska träffa mina kollegor på länge, rädd för att jag inte ska få återgå till mitt skift och mina arbetsuppgifter när jag är tillbaka från föräldraledigheten. Och nöjd över att få vila ordentligt. 

Så himla många känslor på en och samma gång.

2 kommentarer:

Anonym sa...

De allra flesta mammor VILL vara hemma och de
bestämmer först ur sitt eget intresse och sen får
mannen ta det som blir kvar. Det är KVINNAN
som är problemet och som skall påverkas och
inte se mannen som problemet. Det kom redan
regeringens utredare fram till 2006, vilket var
Karl-Petter Thorwaldsson. Thorwaldsson utredde
på Perssons uppdrag föräldraförsäkringen och är
nu LO:s ordförande.

Matilda sa...

Förlåt, men jag förstår inte vad du vill säga?
Att jag inte vet hur länge jag blir hemma är baserat på pappan till barnet och vår gemensamma ekonomi. Han studerar nu och blir klar till sommaren. Sedan vet vi inte om han får jobb eller inte, vilket är ganska avgörande för vem som ska vara hemma. Får han inte jobb blir han hemma och då troligtvis mycket längre än jag har varit. Han kan inte vara arbetslös och jag föräldraledig eftersom vi inte har råd med det. Får han jobb är jag hemma några månader till, så han får jobba ett tag innan han är föräldraledig.
I en drömvärld, där vi båda hade jobb alltså, skulle vi dela rakt av på en gång.