onsdag, maj 07, 2014

Drömmen om en get

Det finns en grupp på Facebook som heter Reko Mariehamn och går ut på att man kan köpa grejer direkt från de åländska producenterna. Även från de som inte har någon egen gårdsförsäljning och så alltså. Det är hemskt enkelt, man beställer sina produkter från producenterna, sedan förs de beställda varorna till en plats i Mariehamn varannan torsdag och så är det bara för oss lata jäklar att åka dit och hämta dem. Typ.
Hela konceptet är helt underbart, jag som verkligen gillar det där med närproducerat och att veta att kossan jag tänker äta har vandrat på gröna ängar. Men jag gillar det ännu mer sedan jag hörde om en grej som en av producenterna erbjuder – att leasa en killing över sommaren. Inte för att äta alltså utan för att ta hand om över sommaren. Ha på sin gård och låta beta av gräset, gosa lite med och i största allmänhet pyssla om.
Och herrejävlar vad jag vill det. Jag vill ha en liten get över sommaren! Synd bara att jag bor i lägenhet och inte har ett endaste litet staket runt lilla torpgården. Men om jag hade haft ett hus och trådgård och staket, då skulle jag inte tvekat en sekund.

4 kommentarer:

Privat festival sa...

Perfekt med get. Jag är lite sugen på att leasa en. Funderade lite i de banorna förra helgen..

http://privatfestival.blogspot.se/2014/04/resten-av-helgen.html

Matilda sa...

Gört! Har du en gård som den kan beta på borde det ju inte vara några problem. Kanske du får köpa lite hö/halm/vad de nu äter också ifall gräsmattan inte är tillräckligt stor.

Privat festival sa...

Tyvärr bor jag i radhus med ca 12 kvm gräsmatta. Men vi kanske kan dela på en get i bostadsrättsföreningen?

Matilda sa...

Låter som en mycket bra idé! En kollektiv get!