fredag, maj 16, 2014

Allt fan ska jag göra själv

Även om jag dagligen arbetar med att ringa till folk, boka tider för intervjuer, planera och vara social och framåt så har det här torpet varit lite av en utmaning. Till och med för mig alltså.
För så många viktiga samtal som jag har behövt ringa, så många viktiga besök som jag har behövt göra tar på en. Jag har liksom ingen familj här heller som kan säga vad jag behöver ordna och fixa och tänka på. Allt måste tas reda på och fixas själv.

Nu senast med vattenmätaren till exempel. Vad fan vet jag om vattenmätare? Jag har sett några stycken och en gång har jag läst av en. Det är det. Nu var jag tvungen att åka och hämta en, lista ut hur den skulle sitta, åka och köpa packningar och tillräckligt stora skiftnycklar och tillsammans med A skruva dit den. För att konstatera att det fortfarande inte kommer vatten ur kranen!

Och där tappade jag mitt tålamod. Vad fan liksom. Hur mycket ska jag behöva fixa och ordna och greja själv när jag egentligen inte har någon kunskap? Hur många besök på diverse bygghandlar ska jag behöva göra och hur många frågor ska jag behöva fråga? Hur mycket ska jag behöva lära mig egentligen? Jag börjar bli mätt på vattenmätarkunskap faktiskt.
Men. I dag ska jag ner i brunnen igen och se om backventilen kärvat fast. Hur fan jag nu ska kunna se det. Vet ju inte ens hur en ofastkärvad backventil ser ut.

Inga kommentarer: