måndag, oktober 07, 2013

Te kan man väl dricka året runt?

Folk som gillar hösten alternativt försöker se hösthelvetet positivt pratar om att det är så mysigt med hösten. De säger att det inte finns lika många måsten och att mörkret är lugnande. Säger att de äntligen får tända ljus och dricka te, bädda ner sig under en filt, läsa bok, laga mustiga grytor, se på tv-serier. Mys mys mys och så vidare.

Men jag fattar inte. Vilket av ovanstående kan man inte göra när det är sommar? Enda skillnaden är ju att det inte är frost, skräpiga bruna löv överallt och beckmörkt när man läser, dricker te och myser utan i stället sol, ljumma dagar och blått hav. Så vad är det att jubla över?

Och som ett ps så finns det däremot väldigt mycket mer man kan göra när det är sommar som man inte kan göra på hösten.

2 kommentarer:

pernilla Hurme sa...

det e alltid så stesigt på sommaren, så mycket måsten å så lite tid man skenar på i 10 tusen för att hinna med å hinna göra allt, finns inte samma tid för sig själv, boendet, böcker å ljus å te e inte mysigt på sommaren. MEN vi e ju alla olika å vissa har vår depprition andra höst å vissa sommar :) det e väll tur det tänk hur det skulle se ut om alla va deppade samma årstid :) jag önskar dig en trevlig kväll trotts all höst där ute, snart e vintern här.

Matilda sa...

Ja, jag tycker ju inte att sommaren är stressig på samma vis som du tycker. Jag gillar att det finns saker att göra.
Och du har rätt i det där med att det är tur att alla inte har depression samtidigt, det skulle vara fruktansvärt!
Och tack, trevlig kväll du med!