måndag, oktober 28, 2013

Så här lång var den här helgen

Tidsomställning gör att jag för en gång skull är halvpigg en måndagsmorgon. Vilket känns ganska konstigt med tanke på att helgen har varit som hela förra veckan - en enda röra av flackande, tankar och att-göra.
Fredag kväll var bara hem och laga snabb middag som skulle räcka till lunch på lördag, iväg och vara barnvakt till världens härligaste ettåring och så fort hon somnat plockade vi fram mattepappren och började plugga.

Tidig lördag och koka kaffe och bre mackor och 9.00 vid en skolbänk med vässad penna, sudd och linjal. 17.30 därifrån med ett rejält stukat självförtroende. Eller äsch, jag hade inte förväntat mig så mycket av den kvantitativa (matte) delen egentligen. Hade dock hoppats på åtminstone fem fler rätt per provomgång. Den verbala delen är jag dock nöjd med. Lite onödiga slarvfel men i en av omgångarna hade jag bara fyra fel av fyrtio. Och det är jag fasen stolt över. Borde få ett resultat kring 1,2 och får väl vara ganska nöjd med det med tanke på att jag inte skrivit ett prov på tio år och inte räknat ett mattetal på tretton år.

Mentalt slut men bytte ändå till klänning och strumpbyxor och på med lite rött läppstift. Ut och äta middag och full efter två glas vin och en hysterisk vecka toppat med en utmattande dag. På bra konsert och vidare ut på krogen en sväng.
Snubbla i säng och vakna vrålhungrig och med jordens huvudvärk. Treo och stekt ägg och vakna till liv först på eftermiddagen. Och iväg på middag till kusinen med familj som hade min moster och mormor och en kusin till på besök.
Först vid niotiden hemma igen och fick oväntat ett energiryck och halvstädade hela lägenheten.

Och ja, precis så där lång var den här helgen.

Inga kommentarer: