söndag, juli 04, 2010

Det var den här helgen

Det var sovmorgon, långfrukost med vänner och sju koppar kaffe. Det var jobb och webben och minnesstund för kära kollegan. Det var tårar bakom solglasögon och hett hett hett. Det var ett utpumpat psyke och mera jobb.

Det var intervju och bilåkning och äntligen hemma. Och huvudvärkstablett och somna på soffan. Det var yoghurt och jordgubbar och pussar med pojkvännen.
Det var t-shirt i solen och båtfärd och en öl.

Det var vänner och skratt och dålig musik. Mycket vitlök och ett glas vin. Det var nu ska jag vara nykter och förståndig eftersom jag ska jobba i morgon och fler drinkar. Och en drink till. Och nu måste jag sluta dricka om jag ska jobba i morgon.

Det var mera skratt och ta på sig tröjan först efter midnatt och sitta på bryggan och snacka skit. Det var båtfärd hem över blankt hav och solen som aldrig gick ner. Det var samtal med pojkvännen och mer pussar. Och sängen halv fyra.

Det var morgontrötthet och alldeles för få timmars sömn och bege sig iväg på jobb. Det var gassande sol och lång promenad i skogen och äntligen framme. Det var avslaget, pissljummet bubbelvatten och solglasögon som trillade ner för svettiga näsan.

Det var visor och dikter och sol sol sol och vinden som kom och svalkade ibland. Det var brända axlar och linneränder. Det var disträa intervjuer och ångest över att jag inte gjorde ett bra jobb. Det var hämta kompis med bilen och äta pommes och sedan jobba och jobba lite till.

Det var jobba ända fram till klockan tio i kväll.

Inga kommentarer: