måndag, augusti 13, 2007

Nackdelen med att inte bo i en storstad

Det finns otaliga nackdelar med att inte bo i en storstad. Kan på rak arm räkna upp ett tjugotal olika som jag under mina snart sex år här har saknat någongång.
Men i det långa loppet brukar fördelarna väga upp nackdelarna och i slutändan hamnar jag på någon slags nollpunkt.

Förutom på en enda punkt. Det finns en nackdel som är så stor och så irriterande att jag knappt står ut.
Nu tänker ni; bio på vardagskvällar, ansenliga mängder godis som man kan handla mitt i natten, goda pizzor eller något annat...
Fel fel fel, säger jag.

Nackdelen med att bo här är att jag får veta en hel massa osanna saker om mig själv hela tiden. Folk tror sig veta ALLT om mig och sprider sedan gärna osanningarna vidare.

I går fick jag höra att jag och pojkvännen separerat och att jag hade flyttat in till stan, till en egen lägenhet. Hade tydligen tyckt att det var för långt att pendla (OBS! Det är fyra ynka mil, haha) till jobbet varje dag.

Pojkvännen i sin tur var alldeles förstörd och jobbade hela tiden för att döva sorgen. Stackars, stackars pojkvännen. Han hade det inte lätt när elaka jag (den där jävla svenska flickan som tror att hon är något, menar de) hade lämnat honom.

Har god lust att gå förbi skvallertantens hus iklädd mammakläder med en kudde instoppad innanför på magen och ovanpå ett gammeldags förkläde fullt i mjöl. Då lär väl hon sätta i halsen.

Sen får vi vänta och se hur lång tid det tar innan jag får veta att jag är gravid.

4 kommentarer:

malin sa...

Oh jeez, snacka om ett utstuderat skvaller!

Anonym sa...

Du ska inte lyssna på elaka skvallertanter för vad vet dom? Skvallertanter har inget bättre för sig och snart så kommer det upp nått hett skvaller om någon annan och du är glömd men låt inte den dumma skvallertanten påverka dig hon är inte värd tiden.
Kicka

Anonym sa...

Du sku bara veta hur många gånger jag var gravid när jag bodde i den där kommunen!!!

Matilda sa...

Malin: Visst var det! Helt sjukt, helt jävla sjukt.
Kicka: Nej, jag försöker att inte ta åt mig. Försöker se det som att jag är en så intressant person att jag tydligen är värd att skvallra om. ;)
Låt dem hålla på då, tragiska människor.
Alexandra: Jag med! Men aldrig har jag och pojkvännen separerat förut...