torsdag, september 04, 2014

Världens tråkigaste jobb

Min dator är gammal och trött. Så gammal och trött att de flesta program inte uppdaterar längre. Så trött att det inte går att installera nya, nödvändiga program på den. Så trött att den gäspar när jag sätter på den.
Så nu ska den få nytt operativsystem. Eller två. Eftersom jag först måste köpa ett nyare (snow leopard) för att kunna uppdatera till det nyaste (maverick). Förstår ni hur gammal den är?!

För att kunna göra detta har jag ägnat hela kvällen åt världens tråkigaste jobb: att rensa, slänga, mappa och säkerhetskopiera. Just nu alla bilder = en tolvtimmarsprocess. Egentligen borde jag gå igenom dem allihopa. Rensa och slänga även där. Vet dock att det skulle ta mer än de där tolv timmarna i anspråk. Snarare tolv dagar. Och det vet jag inte om jag pallar med. Tolv dagar med minnen från fornstora och inte så fornstora dar. Nej.

Och när tolvtimmarsprocessen är klar ska jag göra en kopia av hårddisken med alla program/säkerhetskopiera hela hårddisken och sen, sen kan jag förhoppningsvis genomföra den där uppdateringen.
Jävlar om arbetet inte är värt det sen.

Inga kommentarer: