måndag, september 01, 2014

Annars då?

• Jag har gått min första skoldag i dag. Det var välkomstceremoni, nån typ av mässa där alla studentorganisationer presenterade sig och sedan lunch med den enda människan som jag känner av alla 13.000 elever på Södertörn och sedan en presentation av vad det egentligen är jag ska plugga. Fick se delar av alla de som läser Medieteknik också. De är 140 totalt. I morgon ska jag på min första riktiga föreläsning.

• Jag kommer att vara fattigare än fattigast den närmsta tiden. Det finns nämligen en stor risk att jag får studiebidrag och -lån beviljat först i oktober, vilket betyder pengar den 4 november först. Fy fan. Särskilt jobbigt är det ju när jag inte har någon rutin på att snåla. Försöker jättemycket men så går jag och äter lunch för 83 kronor när jag i ett obevakat ögonblick glömde bort att jag var fattig.

• Lägenhetsfrågan spökar fortfarande. Mäklare har redan varit här och visningsdatum är bestämt. Snart är vår lilla pärla till lägenhet såld. Buhuu. Vart ska vi bo? Heads up om ni hör om något! Håller alla tummar för att vi får hyra en lägenhet i Sköndal, som A:s barndomskompis pappa äger (hyr?). Oklart om han får hyra ut dock.

• I helgen var vi ut för första gången. På nån liten yttepyttebar med skön musik på Skånegatan på Söder. I like alot. Och så var en kompis här och hälsade på. Vi drack vin och spelade tv-spel en hel dag. Och jag badade badkar.

Det var väl det. Livet liksom pågår. Som vanligt.

Inga kommentarer: