måndag, september 01, 2014

Datorjävelfanskapskit

Jag och A köpte en gemensam bärbar dator precis innan vi åkte till Stockholm. En bra, sa försäljaren. Problemet är att det är en PC. Märk mina ord problemet är. För sedan vi skaffade den har det bara varit problem.

1. Det går inte dela internet från den. Höll på en hel halv kväll för att få vårt mobila bredband som vi fixade i fredags att fungera. Men nej. Det tog till och med lite tid och extra knapptryckningar innan det ens fungerade på den datorn.
2. Den låste sig efter tre dagar. Stod och ville uppdatera nåt varpå den konstaterade att den inte hittade uppdateringen och skulle gå tillbaka till de gamla inställningarna. Och då ville den uppdatera igen och så hittade den inte uppdateringen och skulle gå tillbaka till de gamla inställningarna och då ville den uppdatera igen ... Ja, ni förstår vart jag vill komma. Den höll säkert på så ett dygn, trots att vi stängde av och på datorn hundra gånger för att få det att sluta.
3. Den kan inte ansluta till wifi-uppkopplingen (som jag förstås lyckades fixa på ett kick på Imacen). Så nu kan vi surfa på macen och på våra mobiler på, men fan inte från PC-jävlen. Om vi inte har modemstickan i den alltså. Men då kan vi inte surfa på våra mobiler samtidigt.
4. Den är låååångsam. Fan, när jag kopplade in modemet i macen går det som en dans. På PC:n var det som att surfa på Netscape Navigator med ett modem som ringde upp.

Det här med att jag är en Mac-nörd. Det har ju liksom förstärkts.

2 kommentarer:

Åsa sa...

Men vaaaarför en PC??! Dom funkar aldrig.... 🙈😳

Az sa...

Mac är himmelriket jämnfört med PC. Är så glad att jag har en äppelnörd till sambo :)