torsdag, augusti 21, 2014

Mera flyttkrafs

Alla som de senaste dagarna klivit in i vår lägenhet har reagerat precis likadant – med ett utropande herregud! Det är så himla rörigt och samtidigt jättetomt. Allt som är vi är nästan borta. Eller ja, nedpackat i de där kartongerna och påsarna som bidrar till rörigheten då.
Det känns så konstigt att packa ner allt för att om ett halvår packa upp allt igen (om allt blir som enligt planerna vill säga). Sånt himla jobb för så kort tid. Men samtidigt är det ett måste. Vi vet ju inte vad för boende vi kommer att hitta i Stockholm och om det inte är möblerat måste vi ju ha med våra grejer. Vi kan inte lämna det i lägenheten och komma till vår hyresgäst och säga – nej hörru, nu måste vi ta alla tallrikar härifrån ... Och dessutom ville han ha sina egna grejer.
Och nu är det värsta gjort. Badrumskåpen är tömda, garderoberna är snart tömda och i köksskåpen finns bara lite kvar. En hel del möbler, som vi inte ska lämna kvar alltså, kör vi ut till torpet redan i dag. Våra skrivbord, två fåtöljer, en byrå och lite annat smått och gott.
På fredag ryker ena sängen och de sista grejerna så sista natten blir det att dela på en nittiosäng. Två personer och två katter. Åh vad pigg jag kommer att vara på lördag morgon.

Annat jag kan konstatera är:
• att man orkar himla mycket om man bara bestämmer sig för det. Eller man och man, jag i alla fall. Jag jobbar heltid och kommer hem och börjar packa direkt. I går packade jag tills klockan var halv tolv och jag stupade i säng.
• att jag har för mycket kläder. Tre säckar med kläder som jag INTE ska ha med mig ... När i hela fridens namn ska jag hinna använda allt jag har? Och skor också. Två stora kartonger smetfulla. A packade ner två par, som jämförelse.
• att vi har för mycket grejer i största allmänhet. Men vissa grejer vill man ju spara bara för att eller för framtida bruk. Vad gör man liksom av en backpacker-ryggsäck när man inte använder den? Inte slänger man den ju.
• att Emmaus förhoppningsvis blir glada av sju påsar med fina och bra grejer som de kan sälja och på så vis få pengar till välgörande ändamål.

På lördag flyttar vi. Helt sjukt.

3 kommentarer:

Emma sa...

Kul! Vad ska du läsa för nåt i Stockholm?

AZ sa...

Minns när jag skulle flytta :)
Jobba heltid, hämta lillen på dagis, laga mat, leka, natta unge sen packa hela natten lång.....
Förstår din trötthet och frustration mer än någon annan!
Men det är så skönt när det är gjort och det nya äventyret kan börja.
Jag längtar efter dig!!

Matilda sa...

Emma: Medieteknik heter det. Ska bli mycket spännande!

AZ: ja nu när det är gjort är det grymt skönt!