tisdag, januari 07, 2014

Och annat

Jag är ganska mätt på det här med helger och långledigheter och allt. Visst det har varit oerhört skönt efter december som var ett enda kaos av jobbande och förproducera material så att vi skulle ha något i tidningen. Stressen jag kände där innan vi äntligen åkte hem-hem till mamma och pappa var inte att leka med. Hade för första gången på länge ont i magen. På det där magkatarrsättet.
Men nu vill jag ha rutiner. Jobba vanligt, lagom mycket. Vara ledig de flesta helger och ha någon form av vardag. Komma hem från jobbet, laga middag och tvätta och diska och ha ett liv liksom. Kanske hinna dammsuga. Minns inte senast vi dammsög.

I övrigt har det börjat tjuta lite i mitt bröst igen. Jävla cigg. Jag borde verkligen sluta. Inte bara för mina lungors skull, vilket visserligen är en jävligt bra orsak, utan också för hela mitt välmåendes skull. Jag tror att jag skulle bli piggare, ha mer energi och sluta vara snorig hela tiden. Hyn skulle också må bättre. Utan torra flagor på kinderna och tonårsfinnar på hakan. Och pengar, mer pengar. Ska bara hitta den där sista sparken i baken. Utan den, den verkliga motivationen, funkar det inte.

Fast att jag inte gillar det där med ”nytt år, nya möjligheter” så känner jag för en nystart. Inte så att jag ska ändra hela mitt liv och börja träna kanske, men i alla fall bli en lite bättre människa. Öka mitt välmående. Sluta spela candy crush som godnattsaga och i stället läsa klart någon av de tre böcker jag påbörjat. Sy om alla kläder som har legat i en kasse sedan ett år tillbaka. ETT ÅR! Fan vad jag är lat. Och så ska jag få något gjort på torpet. Ju mer jag gör nu, desto mer kan jag njuta i vår.
Och just ja, jag ska försöka komma ut mer. Ta en kvällspromenad åtminstone en gång i veckan. Eller varannan vecka i alla fall. Hatar att jag så lätt hamnar på soffan vareviga dag. Och så ska jag bli bättre på att äta upp det vi har i frysen. Sluta köpa pizza varenda gång vi inte kommer på något att laga.
Och dricka mindre alkohol. Har visserligen varit en enormt lugn höst överlag, men efter allt vin- och ölintag under jul, nyår, mellandagar och allt så känner jag bara en enorm mättnad och avsmak.

Och plötsligt blev det här en lista med vad som närmast kan liknas vid nyårslöften. Jahaja.

Inga kommentarer: