tisdag, januari 07, 2014

Ja tack till tredagarshelg

Alla helger borde vara tre dagar. Herregud vad mycket jag har fått gjort och vad utvilad jag känner mig. Nästan som en ny människa om man bortser från faktumet att jag somnade strax innan två i går och därmed är såsig i dag.

Hur som helst, det har varit en fin helg. Fredagen började med stuvade makaroner och spontanbesök. Fyra personer åt och spelade sedan tv-spel till långt in på natten. Jag somnade faktiskt på soffan efter att jag till sist valde att titta på i stället för att delta.
Lördag vaknade jag därför ganska utvilad. Åt långfrukost, skrotade hemma och drack kaffe länge innan vi gjorde oss i ordning, handlade och lagade bouillabaisse till Ida som kom på besök. Och hon hade lagat kolasås! Vi drack vin och öl och bubbel och gick på krogen och drack drinkar.
Idas magiska kolasås.

På söndag blev det av förklarlig anledning en väldigt lång sovmorgon och i stort sett hela dagen gick åt till att ligga på soffan och äta fisksoppa och kolla på hockey.

Och sedan kom bonusdagen! Fasen vad härligt det var. Vi åkte till A:s mamma och hjälpte henne lite, sedan körde vi mot torpet som vi inte besökt på länge. Placerade den fyndade spisen (70 euro för en oerhört fräsch och lagom bred elspis) och eldade lite. Måttade också upp taket så vi vet hur mycket vit färg vi behöver handla. 18 kvadratmeter. A:s mamma och lillebror kom med och hade med sig kaka. Sedan fick vi mer besök som stannade tills vi nästan hade eldat slut på all ved. Sedan hem, köpa pizza på vägen, kolla på bra film och slutligen påbörja tusenbitarspusslet.
En skön helg. Känns som att jag haft semester.
Le torp. Snart ska vi riva ut precis allt ur det här rummet för att kunna måla taket.

Inga kommentarer: