Jag förstår att ni dööör av nyfikenhet och bara vill veta hur det gick med vår paneer. Och tackar som frågar, det gick skitbra.
När vi tog fram osten ur kylen i går såg den ut så här:
Hård och fin och bra. Och god!
Eftersom paneer är en indisk rätt så gjorde vi en indisk gryta. Lite i stil med Tikka Masala.
Vi stekte osten. Den håller ihop och blir ungefär som halloumi på ytan, inte lika gnisslig dock.
Till det gjorde jag en vansinnigt god kryddblandning. Hade i cashewnötter, spiskummin, färsk ingefära, olja, honung, salt, chili och vad det nu mer var i. Det skulle också vara den indiska kryddan garam masala, men någon sådan hade vi inte så vi gjorde egen. Med svartpeppar, chili, cayennepeppar, koriander, spiskummin, kanel och kardemumma. Så mixade jag allt till en gegga och hällde över den stekta osten.
Så fick det ligga och gotta sig ett tag innan jag hällde på passerade tomater och kokosmjölk som fick koka ihop till en härlig gucka.
Till det serverade vi ris, naanbröd och tzatziki och en fräsch sallad.
Kan ju säga att det var matorgasm av sällan skådat slag. Rekommenderas starkt!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar