fredag, december 28, 2012

Bittert, bittert

Jag ska på företagshälsovård om en vecka. Innan dess ska jag dit och lämna prover så att de kan kolla mitt blodsocker, kolesterol och sånt. Det innebär att jag inte får äta på tolv timmar innan provet och heller inte kissa på morgonen.
Så i går bestämde jag mig för att svälta, ställa klockan tidigt i dag och ta mig till labbet för att lämna proverna.

Det började inte så bra. Jättejättekissnödig och trött konstaterade jag att bilen var helt täckt av tjock jobbig is på alla rutor. Ett resultat av milt väder som sedan frusit på.
Kom heller inte in i bilen eftersom dörrarnas lister hade blivit blöta och fastnat när de blivit kalla. Efter mycket om och men fick jag upp passagerardörren, klättrade över till förarsätet och startade åbäket. Så fick den gå medan jag kämpade med att skrapa rutorna.

Och när jag äntligen äntligen var klar skulle jag köra i väg, fortfarande väldigt kissnödig och nu också hungrig, rör sig bilen inte en millimeter. Varken framåt eller bakåt. Däcken hade helt sonika frusit fast i det som i går var snömodd och i dag blivit tjock is.
Jag ringde A och bad han komma och knuffa, utan resultat. Jag vicklade på ratten för att få däcken att lossna, utan resultat. Jag hällde grus bakom däcken, utan resultat. Till slut hämtade vi en spade och knackade loss en värsta isen. Och efter mycket om och men kom jag i väg. Äntligen.

Bara för att mötas av ”Nej, laboratoriet är stängt i dag. Du får komma en annan dag i stället”.
Om jag svor? Behöver ni ens fråga?

2 kommentarer:

Ojsan sa...

haha, ouch..

Matilda sa...

Haha! Det kan man lugnt säga.