onsdag, december 05, 2012

Dö julmusik, dö!

Nu börjar det. Det där eviga bjällerklangandet vart än man går. I butiker, på jobbet, på alla jävla radiokanaler, på tv. Överallt. Överallt ska de trilskas med att spela de där sinnessjukt söndertjatade låtarna om och om och om och om och om igen.
Jag hatar det. Jag gillar inte jullåtar. Alls faktiskt.

Okej, jag kan förstå att det kan sprida julstämning. Är man hemma och julpysslar/pyntar/bakar pepparkakor eller annat kan jag förstå att man vill ha lite julmusik, men då kan man (till och med jag ibland) väl slänga på sin skiva eller sätta igång någon spellista på Spotify för att få stämning. Det jag inte vill är att bli påprackad stämningen när jag bara vill gå och handla, lyssna på radio eller kolla på tv.

Och skulle jullåtarna någon enstaka gång bytas ut så kanske det till och med skulle gå bra att bli påtvingad dem. Men när samma jävla låtar (Mariah Careys ”All I want for Christmas is yooou” och Whams ”Last Christmas” som exempel) ska spelas sönder och samman år efter år efter år efter år om och om och om och om igen. Då. Då vill jag ta livet av mig. Eller i alla fall döda julmusiken.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Håller med! Sedan har jag ju ungar på jobbet.... och de kan ju inte sjunga "rent" direkt... :S

Matilda sa...

Hoho. Kan tänka mig att hjärnan blir lite trött efter ett tag.