lördag, februari 21, 2009

I går var en stor dag i husets liv

Photobucket
Bild på hallen med golvet som nästan är klart. Det är det här golvet vi har bråkat ett otal gånger om. Som tur är blev det inte riktigt så hemskt som jag hade trott. En stor matta på bara så kan jag nog leva med det. =)

I går var jag och pojkvännen och pojkvännens bror på bygget. Vi drog el och det var skitskoj! Brodern stoppade ner en vajer vid elcentralen och jag och pojkvännen försökte lokalisera var vajern kom ut. Lite som kurragömma fast ännu roligare.
Elektriker skulle jag nog kunna bli.

Förutom att en massa elrör till övervåningen blev dragna och lite tråd i rören till nedervåningen drogs, mjukfogade jag. Alla hörn i alla rum där det inte redan är tapeter. Och alla skarvar i fönstersmygarna.
Det är precis så tråkigt som det låter. Och dessutom får man tunn hud på fingrarna när man måste dra ut klegget. Hur som helst så ska det vara klart nu.

Nu till det roligaste. Jag kissade för första gången i huset i går. På en vattenclosett. Inte på det rangliga utedasset! Kändes ... ungefär som det brukar göra när man kissar fast med vetskapen att kisset hamnar i trekammarbrunnen en liten bit bort. Sedan var det ganska häftigt att se att det kom vatten när man spolade. Vatten! Vi har vatten!
Egentligen var det inte ens i huset jag kissade utan i garaget. Där har pojkvännen satt in en toa som han nu har kopplat in. Men sådana petitesser bryr vi oss inte om.

På kvällen kopplade pojkvännen dessutom på varmvattnet för första gången. Det fungerade sådär. Han ska se om han får grej på det i dag.

Med små små steg närmar vi oss. Det finns vatten, ganska mycket el, varmt vatten och värme. Kvar är en hel del el, vattendragning inne i huset, golv i hall, groventré, badrum och sovrum, målning av en del väggar, trappan till övervåningen, golvlister i hela huset, fönsterfoder i alla rum utom kök och sovrum och en massa småpyssel.
Jag ser ljuset i tunneln!

5 kommentarer:

mamaMill sa...

Tapter och golv är roligt att se växa fram, men de där listerna är jag inte avundsjuk på :p Va kul att det börjar bli så "färdigt"!

mamaMill sa...

Tapter och golv är roligt att se växa fram, men de där listerna är jag inte avundsjuk på :p Va kul att det börjar bli så "färdigt"!

Matilda sa...

Lister är kanske inte världens roligaste nej. Men det blir snyggt när de kommer upp! =)
Och jo, det är skitkul att det är såpass färdigt! Längtar dit mest hela tiden!

Anonym sa...

Härligt!! MÅSTE ta mig i kragen och komma och kika snart *skäms* :-(

Matilda sa...

Det får du gärna göra! Sväng via bara om du har vägarna förbi. Du får gå in och glo på egen hand om du vill, annars slår du en pling så kan vi komma också.